GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Lana Stojićević osvojila Nagradu Radoslav Putar

Lana Stojićević osvojila Nagradu Radoslav Putar
PRIZNANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.06.2021 / 08:00
Autor: SEEbiz
SPLIT - U splitskom Salonu Galić u četvrtak navečer održana je izložba finalista i dodjela prestižne nagrade Radoslav Putar za najboljeg mladog likovnog umjetnika u Hrvatskoj, a osvojila ju je Lana Stojićević.

Finalisti nagrade Radoslav Putar 2021. bili su Zagrepčani Vitar Drinković i Jelena Lovrec, Šibenka Lana Stojićević i Ivana Tkalčić iz Siska.

Lana Stojićević diplomirala je slikarstvo 2012. na splitskoj Umjetničkoj akademiji, gdje danas radi kao asistentica, vanjska suradnica, na Odsjeku za likovnu kulturu i likovnu umjetnost. Od 2011. godine izlagala je na velikom broju izložbi u Hrvatskoj i u inozemstvu, a za svoj je umjetnički rad primila više nagrada, nominacija i priznanja. Radovi joj se nalaze u više javnih i privatnih zbirki.

Najčešće se izražava u mediju fotografije, tekstila i arhitektonske makete. Tematski njezini radovi reflektiraju tipične simptome društvenih promjena, naročito u regiji u kojoj živi, gdje se turizam, urbanistička izgradnja i "apartmanizacija" nekontrolirano i divlje šire, utječući na promjenu kulturnih, društvenih ekonomskih i ekoloških odnosa.

Izložbu, koja će ostati otvorena do 3. srpnja, i dodjelu nagrade organizirao je Salon Galić, Institut za suvremenu umjetnost Zagreb i Hrvatska udruga likovnih umjetnika Split.

Godišnja nagrada za najboljeg likovnog umjetnika ili umjetnicu u Hrvatskoj do 40 godina starosti Radoslav Putar dodjeljuje se od 2002. godine. Nagrada je dio međunarodne mreže YVAA - Young Visual Artists Awards koju čine organizatori sličnih nagrada u 12 europskih država. Osnovao je Institut za suvremenu umjetnost.

Ove godine se navršava 20. godišnjica Nagrade i 100. godišnjica rođenja Radoslava Putara. U natjecanjima Nagrade Radoslav Putar do sada je sudjelovalo više od 600 umjetnika i kustosa, a u finalu 82 umjetnika i 85 članova žirija.

Tagovi: Lana Stojićević, Nagrada Radoslav Putar, Vitar Drinković, Jelena Lovrec
PROČITAJ I OVO
Preminula Slađana Milošević
IN MEMORIAM
Preminula Slađana Milošević
BEOGRAD - Avangardna umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je FoNetu njena prijateljica Biljana Petrović.
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
JASNA PORUKA
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
ZAGREB - Rebel Wilson napisala je autobiografsku knjigu “Rebel Rising” koja će biti objavljena 2. travnja i u kojoj opisuje svoje nekonvencionalno putovanje od odrastanja u Australiji do uspjeha u Hollywoodu.
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
ODUŠEVLJENJE
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
BEOGRAD - Brojne ljubitelje ex yu rocka i novog vala oduševila je audio snimka, koja je prije nekoliko dana objavljena na Instagram stranici Kontakt konferencije koja je minulog vikenda održana u Beogradu.
Preminuo Abdulah Sidran
IN MEMORIAM
Preminuo Abdulah Sidran
SARAJEVO - Legendarni bosanskohercegovački. pjesnik, prozaik i filmski scenarist Abdulah Sidran preminuo je u 80. godini, javlja Klix.ba.
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
IN MEMORIAM
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
PARIZ - Francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff preminuo je u petak u Sjedinjenim Državama u 98. godini, javlja francuska novinska agencija AFP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE