GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Laušević snima dva filma i tri serije

Laušević snima dva filma i tri serije
VELIKI GLUMAC
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.08.2020 / 14:39
Autor: SEEbiz / NOVA.rs
BEOGRAD - Žarka Lauševića gledaćemo na jesen i iduće godine u nekoliko novih uloga.

Naime, slavni glumac nakon nedavnog dolaska u Srbiju iz Njujorka, gde živi sa porodicom, vredno radi na novim projektima.

Krajem jula je jedan dan snimao ulogu kralja Nikole u Šotrinom “Kralju”, da bi već sutradan bio u Aranđelovcu na setu kod reditelja Milana Karadžića koji režira seriju “Kalkanski krugovi”. Laušević ovde tumači strica glavnog junaka Vojina Ćetkovića.

Do kraja leta ga očekuje rad na filmu Radivoja Raše Andrića “Leto kad sam naučila da letim”, koji će se delom snimati na Hvaru. Nakon toga sledi povratak u Beograd i snimanje serije u režiji Ivana Živkovića “Vreme zla” u kojoj će igrati Vukašina Katića. A odigraće i jednu ulogu u još jednom filmu čije je snimanje u toku, radi se o ostvarenju “Košare” koje režira Balša Đogo. Tek krajem oktobra bi trebalo da se vrati u Njujork.

Žarko Laušević (60), velika zvezda nekadašnje jugoslovenske kinematografije, od odlaska u Ameriku nije se mnogo pojavljivao u domaćim filmovima i serijama.

Od “Ranjene zemlje” 1999. do 2015. godine, kada izlazi film Miće Momčilovića “Smrdljiva bajka” u kom je odigrao glavnu ulogu prošlo je 16 godina. To je bio njegov tihi povratak, da bi dve godine kasnije, rolom u Bjelogrlićevim “Senkama nad Balkanom” gde je glumio princa Đorđa Karađorđevića, definitivno ponovo postao glumac na koga se računa kada se prave kastinzi.

Usledila je velika uloga Aćima Katića u Ćosićevim “Korenima”, pa serije “Pet” i “Državni službenik”. Pored navedenih projekta koji su u procesu snimanja, Laušević je već završio rad na filmovima “Volja sinovljeva” reditelja Nemanje Ćeranića, “Alep” Ive Radivojević i “Ime naroda” Darka Bajića . U ovom poslednjem tumači Jovana Jovanovića Zmaja.

U međuvremenu, dok nije snimao, u Americi se da bi preživeo bavio raznim poslovima. Između ostalog ispisivao je svoja zapažanja i sećanja pa su tako nastale tri knjige “Godina prođe dan nikada”, “Druga knjiga”, “Sve prođe , pa i doživotna”. U njima se na surovo iskren način osvrće na tragične trenutke svoje prošlosti i predstavlja nam se kao izuzetno darovit pripovedač.

Tagovi: Žarko Laušević, Balša Đogo, Ivan Živković, Radivoje Raša Andrić, Zdravko Šotra, Vojin Ćetković
PROČITAJ I OVO
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE