GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Legendarni gitarist Zlatko Manojlović objavio remasterirane albume grupa Dah i Gordi u jednom box setu

Legendarni gitarist Zlatko Manojlović objavio remasterirane albume grupa Dah i Gordi u jednom box setu
DISKOGRAFIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.06.2021 / 18:39
Autor: SEEbiz
ZAGREB - "Od Daha do Gordih" naziv je box seta legendarnog gitarista Zlatka Manojlovića, pionira jugoslavenskog heavy metala, a poznatog i po djelovanju u progresivnoj rock grupi Dah i hard rock/heavy metal grupi Gordi. U ovom box setu nalaze se remasterirani albumi upravo spomenutih grupa, a koji su originalno objavljeni za nekadašnji Jugoton te bonus CD s najvećim uspješnicama njegove solo karijere.

Debitantski album beogradske grupe Dah, "Veliki cirkus", pravi je progresivni rock biser objavljen 1974. godine, pjevač i gitarist benda bio je Zlatko Manojlović koji je ujedno skladao glazbu i radio aranžmane, dok je Zoran Modli pisao sve tekstove i stajao iza produkcije. Još ekstravagantnija je bila grupa Gordi koja je u počecima bila tipični rock, a potom i progresivni, odnosno hard rock sedamdesetih, da bi s četvrtim i zadnjim, petim albumom ("Pakleni trio" i "Kraljica smrti") prerasli u heavy metal bend. Tako ih možemo smatrati i pionirima klasičnog heavy metala, odnosno jednim od prvih bendova takvoga tipa na području bivše Jugoslavije.

Spomenuta tri izdanja remasterirao je Mauro Širol u Croatia Records Studiju i kao takva se nalaze u box setu, dok se na četvrtom CD-u nalaze instrumentalni biseri gitarističkog virtuoza Zlatka Manojlovića te nekoliko pjesama pod umjetničkim imenom Zed Mitchell. Taj CD s pjesmama po izboru Zlatka Manojlovića otvara kultna "Jednoj ženi" o kojoj se u knjižici izdanja raspisao rock kritičar i publicist Petar Janjatović:

"Svojevrsno 'pismo o namerama' je ipak snimio nešto ranije i to dok je bio u vojsci u Ljubljani. Reč je o duplom singlu koji je obeležio instrumental 'Jednoj ženi'. Večna inspiracija je podarila evergreen temu koja kao da je zacrtala njegovu kasniju karijeru. U kolektivnoj memoriji tadašnjih generacija 'Jednoj ženi' je ostala kao uvodna špica noćnog programa Radio Beograda. Koliko puta je u nekom automobilu na putu kući u ponoć odjeknula ta emotivno upućena gitarska tema."

Četverostruki box set "Zlatko Manojlović - Od Daha do Gordih" ovog legendarnog gitarista možete kupiti po cijeni od 99 kuna na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa dok je na webshopu u tijeku akcija povodom Europskog nogometnog prvenstva s popustom od 30 posto.

Tagovi: Zlatko Manojlović, Jugoton, Zoran Modli, Croatia Records
PROČITAJ I OVO
Preminula Slađana Milošević
IN MEMORIAM
Preminula Slađana Milošević
BEOGRAD - Avangardna umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je FoNetu njena prijateljica Biljana Petrović.
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
JASNA PORUKA
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
ZAGREB - Rebel Wilson napisala je autobiografsku knjigu “Rebel Rising” koja će biti objavljena 2. travnja i u kojoj opisuje svoje nekonvencionalno putovanje od odrastanja u Australiji do uspjeha u Hollywoodu.
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
ODUŠEVLJENJE
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
BEOGRAD - Brojne ljubitelje ex yu rocka i novog vala oduševila je audio snimka, koja je prije nekoliko dana objavljena na Instagram stranici Kontakt konferencije koja je minulog vikenda održana u Beogradu.
Preminuo Abdulah Sidran
IN MEMORIAM
Preminuo Abdulah Sidran
SARAJEVO - Legendarni bosanskohercegovački. pjesnik, prozaik i filmski scenarist Abdulah Sidran preminuo je u 80. godini, javlja Klix.ba.
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
IN MEMORIAM
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
PARIZ - Francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff preminuo je u petak u Sjedinjenim Državama u 98. godini, javlja francuska novinska agencija AFP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE