GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Lisinski slavi Dan dvorane uz Mužek & Trio i Zagrebački kvartet saksofona

Lisinski slavi Dan dvorane uz Mužek & Trio i Zagrebački kvartet saksofona
OBLJETNICE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.12.2021 / 12:23
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog za završnicu koncertnog kalendara tekuće godine najavljuje, 29. prosinca, tradicionalni Dan dvorane, uz bogat božićno-novogodišnji repertoar u izvedbi Tomislava Mužeka i njegova Trija, te nagrađivanog Zagrebačkog kvarteta saksofona.

Kako se ističe u najavi, nakon što je prošle godine proslavu Dana dvorane Lisinski spriječio potres, dogodivši se upravo na taj dan, ove godine neće izostati tradicionalna rođendanska svečanost na dan kada je 29. prosinca 1973. godine svečano otvoren "hram hrvatske glazbe", a kojim Lisinski svake godine zatvara koncertni kalendar godine koja je na izmaku.

"Veliku zahvalnost i dug osjećamo prema naraštajima koji su gradili našu i vašu Dvoranu, prema naraštajima posjetitelja i umjetnika koji su je desetljećima čuvali", kazao je ravnatelj dvorane Lisinski Dražen Siriščević. "Stoga ćemo koncert u spomen na jedan od najljepših dana u hrvatskoj kulturi, svečano otvorenje Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, održati 29. prosinca s tenorom Tomislavom Mužekom i njegovim triom", dodao je.

Tomislav Mužek jedan je od najpoznatijih i najuglednijih tenora današnje europske i svjetske operne scene. Tražen je i kao profinjeni koncertni pjevač, ali i karizmatični tumač Lieda, koji nastupa na glasovitim pozornicama svijeta i na najuglednijim europskim glazbenim festivalima. Godine 2017. nastao je sastav Mužek&Trio, u kojem je okupio vrhunske glazbenike domaće jazz i pop-rock scene, (multi)instrumentaliste, majstore glazbenoga zanata kako bi, prema vlastitim riječima, ostvario želju da pjeva "pjesme koje voli slušati, ali profesionalno ih nikad nije imao priliku pjevati".

Miroslav Lesić je gitarist, skladatelj, producent, aranžer i tonski snimatelj, Tomislav Modrić je pijanist, profesor glasovira, producent, skladatelj i aranžer, a Mladen Kosovec je harmonikaš i klarinetist, član poznatog crossover ansambla Tango Appassionato.

Na koncertu će se triju kao gost pridružiti vrsni kontrabasist Ivan Gazibara.

Zagrebački kvartet saksofona, koji od 1989. godine djeluje u sastavu Dragan Sremec, Goran Merčep, Saša Nestorović i Matjaž Drevenšek, hvaljeni je i višestruko nagrađivani kvartet koji čine tri profesora s Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu te profesor s Akademije za glazbu Sveučilišta u Ljubljani. Uz većinu klasičnog repertoara, Kvartet izvodi i aranžira skladbe drugih glazbenih stilova, a tako i jazz-standarde I. Berlina, D. Ellingtona, G. Gershwina, D. Gillespieja i drugih te je praizveo više od 50 djela hrvatskih, slovenskih i drugih skladatelja.

Za svoj je glazbeni i diskografski rad Kvartet primio desetak nagrada Porin te brojne druge nagrade i priznanja u Hrvatskoj.

"Svim na zemlji mir, veselje… ne znamo za ljepšu poruku i poziv koji vam možemo uputiti na kraju još jedne bremenite godine od koje se uskoro i nestrpljivo opraštamo", ističu iz Lisinskog. "Parlami d'amore Mariù, Chitarra Romana, Smile, Over the rainbow, hrvatske božićne pjesme… čarobnu glazbenu kocku vedrine daruju vam Tomislav Mužek, Trio i Zagrebački kvartet saksofona", poručuju.

Tagovi: KD Vatroslav lisinski, Tomislav Mužek, Dražen Siriščević, Zagrebački kvartet saksofona
PROČITAJ I OVO
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE