GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Lordan Zafranović snima film Zlatni rez 42

Lordan Zafranović snima film Zlatni rez 42
PROJEKTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.08.2022 / 08:31
Autor: SEEbiz / H
BEOGRAD - Snimanje filma "Zlatni rez 42" redatelja Lordana Zafranovića o stradanju naroda Kozare u Drugom svjetskom ratu po scenariju Arsena Diklića iz 1986. godine počet će 21. kolovoza, a snimanje bi trebalo trajati godinu dana, priopćili su u srijedu producenti.

Tekst "Djeca Kozare" Arsen Diklić napisao još 1986. godine, Zafranović ga je adaptirao i uveo nove scene, kako bi što vjernije prikazao događaje iz ljeta 1942. godine, navedeno je u priopćenju.

"Ovaj film sam dugo spremao i radim ga da se ne zaboravi. Ovo je film o zlu, kojim želim zaustaviti svako dalje zlo. Film je umjetnički krik da se zlo više nikada ne ponovi", izjavio je ranije Lordan Zafranović, tijekom priprema za snimanje.

Očekuje se da će na prvoj klapi biti glumac Predrag Miki Manojlović, kojemu će se u kasnijim fazama snimanja pridružiti i Leon Lučev, američki glumac balkanskog podrijetlja Jack Dimich, Irfan Mensur i drugi.

Scenografija se, po Zafranovićevom nacrtu, priprema na teritoriju Gradiške, u BiH, a producenti su najavili da će glumačku postavu činiti glumci iz cijele bivše Jugoslavije.

Redatelj Lordan Zafranović poručio je, najavljujući film, da on donosi važnu poruku – kako je "na našim prostorima" moguć suživot.

"Kako se kaže - ne treba zaboraviti zlo, ali valja nam živjeti zajedno. Tu smo gdje smo. Bez obzira na sve istorijske trzavice, balkanski narodi moraju naći način da žive u dobru, ne u zlu", naglasio je Zafranović.

Autorsku ekipu činit će više od 60 profesionalaca iz cijele regije, a projekt će se raditi u dva dijela i planirano je da traje skoro godinu dana.

Projekt, koji čine film i TV serija od šest epizoda, podržali su Filmski centar Srbije, Sekretarijat za kulturu AP Vojvodine, Telekom Srbije i Vlada bosanskohercegovačkog entiteta Republike Srpske.

Tagovi: Lordan Zafranović, Zlatni rez 42, Arsen Diklić, Miki Manojlović, Leon Lučev, Irfan Mensur
PROČITAJ I OVO
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE