GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mađarski filmovi trijumfirali na Vukovar Film Festivalu

Mađarski filmovi trijumfirali na Vukovar Film Festivalu
FESTIVALI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.07.2022 / 07:23
Autor: SEEbiz / H
VUKOVAR - Najboljim dugometražnim filmom na u nedjelju završenom 16. Vukovar Film Festivalu proglašen je mađarski film "Neprilagođeni" redateljice Hajni Kis dok u konkurenciji kratkog filma najbolji film također dolazi iz Mađarske - "Branka" redatelja Ákosa K. Kovácsa.

Njemački film "Nemogući projekt", redatelja Jensa Meurera ocijenjen je najboljim kao dokumuntarni.

Posebno priznanje žirija pripalo je dugometražnom ukrajinskom filmu snimljenom u hrvatskoj koprodukciji “Vizija leptira” redatelja Maksima Nakonečnog te domaćem dokumentarnom filmu "Tri minute" redatelja Ivana Maloče i redateljice Slavice Šnur.

O pobjednicima u kategoriji dugometražnog i kratkog igranog filma te dokumentarnog filma odlučivao je ocjenjivački žiri u kojem su se nalazili glumac Marko Cindrić, nekadašnji urednik HRT-a Đelo Hadžiselimović te novinar, pisac, scenarist i producent Velimir Grgić.

Na ovogodišnjem Vukovar Film Festivalu bilo je prikazano 60 filmova u nekoliko kategorija.

"Ponosni smo što smo uspjeli održati 16. Vukovar Film Festival i to nakon što dvije godine nije održan zbog pandemije. Uspjeli smo u Vukovar dovesti najkvalitetnije filmove iako se primijeti manjak filmova zbog problema koje je uzrokovala upravo pandemija koronavirusa. Nadamo se kako ćemo se nagodinu vratiti na šlep na Dunavu, koji je bio krasna lokacija za filmske projekcije", kazao je direktor festivala Igor Rakonić.

Posljednjoj festivalskoj večeri nazočan je bio i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

"Čestitam cijeloj ekipi na još jednom uspjelom festivalu koji nam je podario obilje kvalitetnih filmova", kazao je gradonačelnik Penava.

Ovogodišnji vukovarski Filmski festival imao je i niz dodatnih događanja među kojima su i tri filmske radionice – radionicu jednominutnog filma u jednom kadru Zvonimira Rumboldta, scenarističku radionicu dramaturginje i scenaristice Sanje Kovačević te radionicu „Od ideje do realizacije“ redatelja Ivana Salaja.

Tagovi: Vukovar Film Festival, Hajni Kis, Ákos K. Kovács, Đelo Hadžiselimović, Zvonimir Rumboldt, Igor Rakonić, Edvin Liverić
PROČITAJ I OVO
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE