GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Malmö izabran za domaćina Eurosonga 2024.

Malmö izabran za domaćina Eurosonga 2024.
EUROSONG
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.07.2023 / 18:19
Autor: SEEbiz

STOCKHOLM - Južni švedski grad Malmö odabran je kao mjesto gdje će se iduće godine odvijati natjecanje Pjesma Eurovizije, objavila je u petak švedska televizija SVT.

Švedska je osvojila pravo da bude domaćin natjecanja 2024. nakon što je švedska pjevačica Loreen pobijedila na ovogodišnjem natjecanju u engleskom gradu Liverpoolu sa svojom pjesmom "Tattoo".

Loreen je prva žena u povijesti koja je dva puta pobijedila na natjecanju, a prvi put joj je to pošlo za rukom 2012. u azerbajdžanskom glavnom gradu Bakuu s pjesmom "Euphoria".

Malmö je treći najveći grad u Švedskoj i već je dva put bio domaćin Eurosonga: prvi put 1992., a potom 2013. nakon Loreenine prve pobjede. Promatrači su komentirali da bi Malmö mogao iznova biti domaćin bez ogromnih troškova.

"Malmö je kreativan grad s bogatim kulturnim životom koji može stvoriti glazbeni festival za cijelu Europu na održiv način", rekla je šefica SVT-a Hanna Stjärne.

Obožavatelji Eurosonga u Danskoj će također biti zadovoljni zato što se do švedskog grada može doći vlakom iz obližnje danske prijestolnice Kopenhagena za otprilike 45 minuta.

Skandinavska zemlja i članica Europske unije bit će domaćin natjecanja sedmi put.

Iduće godine obilježava se 50. godišnjica otkako je švedski sastav ABBA pobijedio na Eurosongu sa svojom pjesmom "Waterloo" u engleskom gradu Brightonu 1974., što je bio jedan od prvih koraka sastava prema svjetskoj slavi.

Tagovi: Malmö, Eurosong
PROČITAJ I OVO
Taylor Swift nastavlja rušiti rekorde
REKORDI
Taylor Swift nastavlja rušiti rekorde
LOS ANGELES - Pop megazvijezda Taylor Swift nalazi se na prvom mjestu glazbene ljestvice sa svojim albumom "The Tortured Poets Department", objavio je Billboard, dodajući da je tijekom prvog tjedna od objavljivanja prodan 1,91 milijun primjeraka tradicionalnih albuma, među kojima 859 tisuća vinilnih ploča, što je rekordna prodaja u modernom dobu.
Uspon njemačkog filma na međunarodnoj sceni
USPJESI
Uspon njemačkog filma na međunarodnoj sceni
BERLIN - Njemački film sada je na dobrom putu, kažu glumica Alexandra Maria Lara i redatelj Florian Gallenberger.
Depardieu je priveden zbog seksualnog napada
PRIVOĐENJE
Depardieu je priveden zbog seksualnog napada
PARIZ - Francuski glumac Gerard Depardieu (75) uhićen je pod optužbom za seksualne napade koji su se dogodili 2014. na snimanju filma Le Magicien et les Siamois Jean-Pierrea Mockyja i 2021. na snimanju filma Volets verts Jeana Beckera.
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
U KINIMA U SVIBNJU
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
ZAGREB - Za mjesec svibanj hrvatski distributeri i kino-prikazivači pripremili su šesnaest premijernih filmova.
U Meštrovićevom paviljonu svečano otvoren 37. salon mladih
SALON
U Meštrovićevom paviljonu svečano otvoren 37. salon mladih
ZAGREB - Na ceremoniji održanoj ispred Meštrovićevog paviljona, u četvrtak je otvoren 37. salon mladih uz prigodne govore Ivane Andabake, ravnateljice HDLU-a, Tomislava Buntaka, predsjednika HDLU-a, Lovre Japundžića, kustosa centralne izložbe Salona Pao sat u bunar, Lore Rajčić i Ivane Završki, kustosica izložbe Situacija koja se otvara 22. svibnja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE