GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Manifestacija Tesla&Friends 2020 od 9. do 11. srpnja

Manifestacija Tesla&Friends 2020 od 9. do 11. srpnja
DOGAĐAJI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.07.2020 / 11:57
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Okruglim stolom "Inovacije - od ideje do realizacije" i otvaranjem prigodne trodnevne izložbe "30 genija" u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu u četvrtak 9. srpnja počet će ovogodišnja trodnevna manifestacija Tesla&friends.

Manifestaciju u povodu 164. obljetnice rođenja Nikole Tesle te 7. dana Nikole Tesle – dana znanosti, tehnologije i inovacija, organizira udruga Nikola Tesla – genij za budućnost, priopćio je organizator.

Dan kasnije u 10 sati bit će položeno cvijeće na spomenik Nikole Tesle u Zagrebu uz prigodni umjetnički program. Cvijeće će položiti predstavnici Udruge Nikola Tesla – Genij za budućnost, Grada Zagreba i Instituta Ruđer Bošković, a program će biti zaključen performansom "Tesline golubice", u kojem će 3 golubice nositi poslane poruke predstavnika Grada Zagreba, Instituta Ruđer Boškovića i Udruge Nikola Tesla-Genij za budućnost.

Udruga Nikola Tesla – genij za budućnost planira i tradicionalni svečani program u Hotelu Esplanade u Zagrebu, u okviru koje je planirana svečana dodjela godišnje nagrade Nikola Tesla – genij za budućnost te panel rasprava „Teslini izumi i patenti – temelj gospodarstva 21. stoljeća“. Prigodni program u Esplanadi će biti realiziran ukoliko to dopuste okolnosti vezane uz pandemiju koronavirusa, napominje se.

Zadnjeg dana manifestacije, u subotu 11. srpnja održat će se konferencija Tesla u Zagrebu gdje će se također govoriti o Teslinim izumima i patentima i njihovoj primjeni u gospodarstvu.

Pokrovitelji ovogodišnje manifestacije su Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Grad Zagreb, Turistička zajednica Grada Zagreba, Hrvatska gospodarska komora – Komora Zagreb, Transparency International Hrvatska i Rochester Institute of Technology Croatia.

Tagovi: Tesla&Friends, Nikola Tesla, Institut Ruđer Bošković
PROČITAJ I OVO
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
Stereosonic Music Festival u lipnju u Areni Zagreb
NAJAVE
Stereosonic Music Festival u lipnju u Areni Zagreb
ZAGREB - Zagreb sredinom lipnja postaje epicentar na karti najvećih svjetskih glazbenih dogadjanja. U periodu od 14. do 15. lipnja zagrebačka Arena će biti domaćin Stereosonica, velikog svjetskog festivala elektronske glazbe.
Sutra počinje 21. ZagrebDox
FESTIVALI
Sutra počinje 21. ZagrebDox
ZAGREB - Projekt kojeg je prije dva desetljeća pokrenula skupina dokumentarnih entuzijasta na čelu s Nenadom Puhovskim, a koji je do danas posjetilo 350 000 posjetitelja otvorit će film iz programa Happy Dox, Nasmijana Gruzija.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE