GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Matija Dedić u Klovićevim dvorima predstavlja album s obradama Gibonnijevih pjesama

Matija Dedić u Klovićevim dvorima predstavlja album s obradama Gibonnijevih pjesama
KONCERTNA PROMOCIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.08.2020 / 21:16
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Renomirani jazz glazbenik Matija Dedić održat će u četvrtak, 27. kolovoza u 20.30 koncertnu promociju albuma Tajna vještina – Glazba Zlatana Stipišića Gibonnija u veličanstvenom ambijentu Galerije Klovićevi dvori.

Nakon brojnih Porinom nagrađenih kompozicija i izdanja, Matija je pronašao izazov u obradama pjesama jednog od naših najistaknutijih autora, a one najljepše pretvorio je u još jedan pažnje vrijedan album koji je glazbena kritika prepoznala odmah po izlasku. Tajna vještina broji devet instrumentalnih obrada pomno odabranih Gibonnijevih kompozicija koje je Matija majstorski izveo u intimnim aranžmanima, predstavivši tako svima poznate pjesme u novom, jazz ruhu.

"...kao i u slučaju albuma „Matija svira Arsena", riječ je o veoma izglednom kandidatu za Porin" – Zlatko Gall.

"Fenomenalno pijanističko djelo velikog Matije Dedića koji je uzdigao Gibonnija na jednu novu razinu i kroz njegove melodije provukao svoju tajnu vještinu" – Dubravko Jagatić.

"Očito je da Gibonnijeva glazba na poseban način rezonira u Matijinoj glavi, u njegovom tijelu, da njegova glazbena filozofija ima silan upliv na njegovu, da ga njegove skladbe opsjedaju, izbezumljuju, paranoično obuzimaju sve dok ih ne propusti kroz svoje prste. Kao da u tom trenutku dolazi do oslobađanja i iscjeljenja" – Davor Hrvoj.

Foto: Jan Humski

Tagovi: Matija Dedić, Gibonni, Arsen Dedić, Klovićevi dvori, Zlatan Stipišić Gibonni
PROČITAJ I OVO
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE