GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Metropolitan opera otkazala cijelu sezonu, iduću otvara crni kompozitor

Metropolitan opera otkazala cijelu sezonu, iduću otvara crni kompozitor
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.09.2020 / 07:41
Autor: SEEbiz / Beta
NEW YORK - Njujorška Metropolitan opera je odlučila otkazati cijelu sezonu, prvi put u gotovo 140-godišnjoj povijesti, zbog pandemije koronavirusa.

Opera planira nastaviti s održavanjem predstava tek sledećeg septembra, kada počinje operna sezona, i to svojim prvim komadom crnog kompozitora, "Fire Shut Up in My Bones" Terencea Blancharda.

Sezona je trebala početi ovoga tjedna, ali je Opera 1. lipnja objavila da pomera otvaranje za 31. prosinca.

Otkazana su 218 izvodđenja 23 opere, koliko je bilo planirano u narednoj sezoni, kao i međunarodna turneja orkestra, planirana za lipanj 2021. godine.

Računajući i predstave otkazane u prethodnoj sezoni, prekinutoj 12. ožujka zbog pandemije, broj neodigranih komada bit će 276.

Generalni upravitelj Metropoliten opere Prter Gelb iznio je procjenu da će kompanija zbog otkazivanja ostatka sezone izgubiti dodatna 54 milijuna dolara, a da će ukupni gubitak od početka epidemije biti 154 milijuna dolara.

Blanchardova predstava "Fire Shut Up in My Bones", premijerno prikazana lipnja 2019. u Opera teatru u St. Louisu, otvorit će narednu sezonu Metropoliten opere koja treba da traje od 27. rujna 2021. do 11. lipnja 2022. godine.

Tagovi: Metropolitan opera, Peter Gelb, Terence Blanchard
PROČITAJ I OVO
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE