GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Michelle Obama stiže na Netflix

Michelle Obama stiže na Netflix
DOKUMENTARCI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.04.2020 / 10:39
Autor: SEEbiz / Novi list
ZAGREB - Michelle Obama upravo je završila svoju uzbudljivu turneju po SAD-u. Posjetila je pritom 34 grada kako bi predstavila novi dokumentarni film "Becoming", nastao prema uspješnoj autobiografiji koja je, bez lažne skromnosti, uistinu pokorila svijet. Knjigu su prvobitno pohitale kupiti i pročitati žene, Afroamerikanke, koje su u njoj pronašle inspiraciju, snagu i motivaciju.

No, njena planetarna popularnost i snažna poruka koju šalje, s vremenom je probila sve barijere. Od onih ideoloških, rodnih, klasnih, obrazovnih, izbrisala je granice i ulila dozu svježine u svijet moderne literature. Pitka, britka i pametna priča Michele Obame, oborila je sve rekorde prodaje i čitanosti. Stoga je sasvim logičan ishod knjige "Becoming" dokumentarni film koji je režirala dokumentaristica Nadia Hallgren, posebno specijalizirana za političke teme.

Becoming će biti dostupan na Netflixu 6. svibnja i zbog toga ne prestaju šuškanja koja potiču sve veće i veće uzbuđenje kod publike.

"Tih mjeseci koje sam provela putujući - sastajući se i povezujući se s ljudima u gradovima širom svijeta – ponijela sam kući ideje da ono što dijelimo je duboko zajedništvo koje je stvarno stvarno i to se ne može zabrljati", napisala je Michelle Obama u dugoj izjavi koju prenosi Vanity Fair.

Dodala je da turneja poprima novo značenje u jeku širenja COVID-19.

„Uspomene i taj osjećaj povezanosti sada su značajniji nego ikad prije. Zajedno se borimo kako bismo preživjeli ovu pandemiju. Dok se brinemo za svoje najmilije, skloni smo zajedništvu i pokušavamo držati korak s poslovima i školom, a u isto vrijeme se nosimo s ogromnim gubicima, zbrkom i neizvjesnošću ", dodala je.

Netflix je također objavio kratki teaser za dokumentarac, u kojem je Obama razgovarala sa skupinom djevojčica Afroamerikanki u Afroameričkom muzeju u Philadelphiji tijekom eventa na turneji Becoming. Obama pojašnjava kako je „žudila za nekim dubljim iskustvima s mladima. Kroz događanja u zajednici, turneja bi mogla napraviti sjajan posao. "

U spotu ona, također, razgovara s mladom djevojkom o tome na koji način je njezin život "stopiran" nakon što je Barack Obama izabran za predsjednika.

Sve detalje njenog uzbudljivog života, karizmu, stavove i razmišljanja, uskoro ćemo imati priliku pogledati pa tako i nadograditi svoj stav o nekadašnjoj prvoj dami SAD-a koja je i dalje velika inspiracijama ljudima u cijelom svijetu. Barem ako je suditi prema popularnosti knjige, a sada i filma o njenom životu.

Tagovi: Michelle Obama, Netflix, Barack Obama, dokumentarni film
PROČITAJ I OVO
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE