GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ministarstvo objavilo natječaj za najbolje knjižare u Hrvatskoj

Ministarstvo objavilo natječaj za najbolje knjižare u Hrvatskoj
NATJEČAJ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.05.2021 / 12:08
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Ministarstvo kulture i medija u suradnji sa Zajednicom nakladnika i knjižara HGK, prvi put u Godini čitanja raspisuje Javni poziv za dodjelu nagrada najboljim knjižarama, kako bi pružilo podršku knjižarskoj mreži cijele Hrvatske, izvijestilo je MKM.

"Knjižare su oduvijek bile ključna mjesta kulture, svojevrsni mali kulturni centri, okupljališta ljubitelja knjiga. Vrednovanjem i isticanjem najboljih knjižara, kako samostalnih, tako i onih u sklopu knjižarskih lanaca te antikvarijata, želimo im pomoći da se održe i razviju nove prakse kako bi privukle čitateljsku publiku", ističe Ministarstvo u priopćenju.

Ovim pozivom Ministarstvo želi u ovoj 2021. Godini čitanja osigurati veću vidljivost knjige i književnosti te najavljuje da će nastavkom njegova redovnog provođenja svake godine pozornost javnosti skrenuti prema knjižarama.

Prijaviti se mogu sve knjižare, bez obzira na to jesu li samostalne, vezane uz pojedinog nakladnika ili u okviru knjižarskog lanca. Svaka se knjižara prijavljuje posebno putem sustava ePrijavnica Ministarstva kulture i medija.

Vrednovanje će se odvijati u dva kruga: internetskim glasanjem publike putem mrežne stranice Godine čitanja na kojoj će se, nakon prijave objaviti popis svih prijavljenih knjižara s poveznicama na njihove profile i mrežne stranice, te po mišljenju povjerenstva sastavljenog od relevantnih stručnjaka i kulturnih djelatnika koji će tijekom šest mjeseci obići sve prijavljene knjižare.

Povjerenstvo će knjižare ocjenjivati na temelju tri kriterija - ponude, poslovanja i programa razvoja publike.

Kada završi ocjenjivanje, izradit će se rang-lista najbolje ocijenjenih i po glasovima publike i po mišljenju povjerenstva, a na temelju tog prijedloga ministrica će donijeti odluku o dodjeli nagrada.

Novčane nagrade dodijelit će se u tri kategorije - za najbolju samostalnu knjižaru, za najbolji antikvarijat te za najbolju knjižaru u okviru knjižarskog lanca.

Za svaku će se kategoriju dodijeliti prva (30.000 kn), druga (20.000 kn) i treća (10.000 kn) nagrada knjižarama i antikvarijatima izvan grada Zagreba te po jedna nagrada u svakoj kategoriji najboljim knjižarama i antikvarijatima u gradu Zagrebu u pojedinačnom iznosu od 20.000 kn.

Javni poziv ostaje otvoren 30 dana od objave na mrežnim stranicama https://min-kulture.gov.hr/

Tagovi: Ministarstvo kulture i medija u suradnji sa Zajednica nakladnika i knjižara HGK, najbolje knjižare u Hrvatskoj
PROČITAJ I OVO
Filmski festival na Paliću donosi više od 130 filmova iz Evrope
FESTIVALI
Filmski festival na Paliću donosi više od 130 filmova iz Evrope
PALIĆ - Ovogodišnje, dvadeset osmo izdanje Festivala evropskog filma Palić, održaće se u tradicionalnom festivalskom terminu, od 17. do 23. jula na Paliću i u Subotici, u organizaciji Otvorenog univerziteta Subotica. Festival se ove godine održava na više lokacija među kojima su jedinstvena Letnja pozornica na Paliću, kao i bioskopi Eurocinema, Abazija i Lifka.
Miroslav Tadić & Yvette Holzwart nakon sjajnog koncerta predstavili i zajednički album Luka
ALBUM
Miroslav Tadić & Yvette Holzwart nakon sjajnog koncerta predstavili i zajednički album Luka
ZAGREB - Na terasi zagrebačkog kluba Boogaloo danas je i službeno predstavljen album "Luka" Miroslava Tadića & Yvette Holzwarth.
Motovun Film Festival otvara film Lovci na tartufe
FESTIVALI
Motovun Film Festival otvara film Lovci na tartufe
ZAGREB - Dokumentarnim filmom "Lovci na tartufe" Michaela Dwecka i Gregoryja Kershawa otvara se ovogodišnji Motovun Film Festival, koji će se održati od 27. do 31. srpnja u srcu 'zemlje tartufa' - Motovunske šume.
Dvanaest rukopisa u polufinalu V.B.Z.-ove nagrade
KNJIŽEVNE NAGRADE
Dvanaest rukopisa u polufinalu V.B.Z.-ove nagrade
ZAGREB - U polufinale V.B.Z.-ove nagrade za najbolji neobjavljeni roman u 2021. ušlo je dvanaest rukopisa polufinalista od 142 zaprimljena rukopisa.
Russell Crowe planira izgraditi studio na australskoj istočnoj obali
STUDIO
Russell Crowe planira izgraditi studio na australskoj istočnoj obali
CANBERRA - Holivudski glumac Russell Crowe objavio je u srijedu da će izgraditi filmski studio na australskoj istočnoj obali.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE