GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

 Mjesta koja ne postoje, najbolji film Kinokluba Zagreb u 2021.

 Mjesta koja ne postoje, najbolji film Kinokluba Zagreb u 2021.
FILMOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.05.2022 / 12:59
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Film "Mjesta koja ne postoje" autorice Josipe Henizelman dobio je nagradu "Maksimilijan Paspa" za najbolji amaterski film u 2021. godini Kinokluba Zagreb, koji je svoju produkciju prošloga tjedna predstavio u Kinoteci.

Na 15. po redu Gledalištu, od 19. do 21. svibnja u Kinoteci, prikazano je 77 filmova kinoklubaških autora koji su ove godine ponudili bogatu i raznovrsnu kolekciju amaterskih filmova svih žanrova.

"Mjesta koja ne postoje" nagrađena su uz obrazloženje da taj film "predstavlja nastavak autorskih preokupacija i vizualnog istraživanja te uspješnu adaptaciju u audiovizualnu formu”.

Nagradu je dodijelio tročlani žiri u kojemu su bili: David Gašo, Igor Jelinović i Mateja Zidarić.

Žiri je dodijelio i tri posebna priznanja. Mlada autorica Lili Pešušić dobila je nagradu za film "Lažni osmijeh", Tibor Đurđev nagrađen je za film "Turčini", a treće posebno priznanje žirija dodijeljeno je Mari Šuljak i Ivani Ognjanovac za likovno dojmljiv i razigran film 'Roze priče' koji progovara o društveno nametnutim normama.

Nagradu žirija kritike dobio je film "Dragi Filipe" autora Filipa Zadre jer je "minimalističkim postupcima dosegnuo univerzalnost čitave generacijske perspektive i suptilno ocrtao mikrostrukturu šireg društva". Članice žirija kritike bile su: Nora Čulić Matošić, Tajana Kosor i Marija Krstanović.

Posebno priznanje žirija kritike dobio je film "Ptice su gladne" Nine Matusine “za upečatljivo preoblikovanje poznatljive nam stvarnosti kroz prizmu monokromatskih boja i vještog kadriranja".

Članica žirija kritike Nora Čulić Matošić posebno priznanje dala je filmu "Sam' se sekiramo" Nikole Kašića, a Marija Krstanović filmu "Turčini".

U popratnom programu održala se i radionica Kritičarski inkubator, intenzivna radionica kritike tijekom Gledališta, koju je vodila Višnja Vukašinović Pentić. Polaznici su pisali kritike filmova s Gledališta koje će biti objavljene na kkz.hr.

Tagovi:  Mjesta koja ne postoje, Josipa Henizelman, Kinoklub Zagreb
PROČITAJ I OVO
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE