GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Morrissey se naljutio na Simpsone

Morrissey se naljutio na Simpsone
LJUTNJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.04.2021 / 08:58
Autor: SEEbiz / H
LONDON - Britanski pjevač Morrissey optužio je Simpsone za mržnju i neukost pošto je u zadnjoj epizodi te animirane serije prikazana nelaskava parodija ćudljivoga britanskog pjevača očito nadahnuta bivšim frontmenom rock benda The Smiths.

U toj epizodi nadarena Lisa Simpson stvara novog imaginarnog prijatelja, depresivnog, ali karizmatičnog britanskog rockera iz 80-ih godina prilično nalik Morrisseyju.

Lik nazvan Quilloughby, kojem glas posuđuje holivudska zvijezda Benedict Cumberbatch, zagriženi je vegan, baš kao Morrissey. Lisu je nadahnuo svojom glazbom i sarkastičnim društvenim komentarima.

No kad Lisa dođe na koncert Quilloughbyjeva benda The Snuffs u današnje vrijeme, šokirana je i razočarana što umjesto imaginarnog i poletnog pjevača vidi zadrtog, pretilog i mrzovoljnog mesojeda.

Morrissey nije bio oduševljen svojim likom i smatra da su ga tvorci Simpsona "napali bezobzirno, glasno i s mržnjom". U podužoj objavi na svojoj internetskoj stranici napisao je kako prikaz priziva tužbu, ali u "svijetu opsjednutom zakonima protiv govora mržnje nema nijednog koji bi zaštitio mene".

Dodao je i da je naviknut na to da o njemu nitko ne piše činjenice i da je za "pisanje Simpsona potrebna očito samo neukost".

Morrissey, kojemu je danas 61 godina, slavu i kultni status stekao je predvodeći Smithse, jedan od najcjenjenijih i najutjecajnijih bendova 80-ih godina. Otkako se bend raspao 1987. ima samostalnu karijeru, no okružen je kontroverzama. Optuživali su ga za rasizam, potpirivanje protuuseljeničkih stavova i podršku britanskoj krajnjoj desnici, no on to sve negira.

Naslov epizode Simpsona "Panic on the Streets of Springfield" igra je riječi s Morrisseyjevom pjesmom "Panic". Korištena je i parodija pjesme "Meat is Murder" s naslovom "Hamburger is Homicide".

Pisac ove epizode Tim Long kazao je u razgovoru za Variety da je Quilloughby kombinacija raznih britanskih glazbenika uz koje je odrastao.

"Lik je definitivno morisijevski, ali s daškom Roberta Smitha iz Curea, Iana Curtisa iz Joy Divisona i mnoštva drugih ljudi", kazao je.

Tagovi: Morrissey, Simpsoni, Quilloughby, The Smiths, Joy Division
PROČITAJ I OVO
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE