GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Motovun Film Festival gostuje u dubrovačkim ljetnim kinima

Motovun Film Festival gostuje u dubrovačkim ljetnim kinima
FILMOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.07.2021 / 07:48
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Izbor s 15 ponajboljih filmova ovogodišnjeg Motovun Film Festivala, koji se upravo održava u tom istarskom gradiću, prikazat će se od 30. srpnja do 4. kolovoza na ljetnim pozornicama dubrovačkih kina Jadran i Slavica.

S festivala najavljuju drugo izdanje uspješne suradnje Motovun Film Festivala i Kinematografa Dubrovnik donosi devet dugometražnih i šest kratkih filmova, među njima i tri filma namijenjena djeci i mladima.

"Dubrovački" Motovun otvorit će 30. srpnja u kinu Jadran nagrađivani film "Otac", s Anthonyjem Hopkinsom, koji je za ovu ulogu dobio Oscara. Dugometražni prvijenac francuskog romanopisca i dramatičara Floriana Zellera nagrađen je i Oscarom za najbolji adaptirani scenarij.

Prikazat će se i glazbeni, plesni i vizualni spektakl, rezultat kreativne suradnje kulturnih umjetnika Davida Byrnea i Spike Leeja u filmu "David Byrne's American Utopia".

Kako se napominje, taj film uz prepoznatljivu mješavinu glazbene inovativnosti i društvenog komentara poziva na ustanak protiv nepravde i radosnu proslavu života, "kojoj se jednoglasno, srdačno i plesno priključila publika na projekciji u Motovunu".

Projekcijama dugometražnih filmova prethodit će kratki filmovi iz motovunske glavne konkurencije, čiji pobjednik ide u konkurenciju za Europsku filmsku nagradu.

Redateljica Ivana Škrabalo gostovat će na projekciji 4. kolovoza i predstaviti svoj film "Mekana bića".

U dubrovačkom programu nalazi se i hvaljena komedija, "Živ čovjek" o melankoličnom rokeru koji se s krizom srednjih godina nosi opijanjem i zavođenjem, u kojoj je za ulogu rokera Nikola Đuričko nagrađen na beogradskom FEST-u.

Tu je i nagrađivana poljska komična drama "Što dalje odavde", u kojoj prkosna tinejdžerica odlazi preuzeti tijelo preminulog oca u Irsku i tek tada dobiva priliku upoznati ga.

Redatelj Piotr Domalewski poznat je i kao autor serije "Sexify" koja je u godini apsolutne dominacije digitalnih platformi osvojila titulu najgledanije Netflixove serije, kažu s MFF-a.

Emotivna priča filma "Evo nas", tematski slična "Kišnom čovjeku", ovjenčana je nagradom Izraelske filmske akademije za najbolju režiju.

"Klub ružne djece", film za djecu i mlade, koji je dječji žiri odabrao kao najbolji na ovogodišnjem Buzz@teenu, igra u kinu Slavica. U filmu novi predsjednik nastoji razdvojiti navodno ružnu od lijepe djece, a učenik Paul, koji ima klempave uši, shvaća da ih predsjednik želi sakriti od očiju javnosti te uz pomoć Sare, pripadnice „lijepe djece“, osniva pokret otpora i započinje revoluciju.

U kinu Slavica bit će prikazani i animirani film "Majmunska ljubav" te avanturistički obiteljski film "SpaceBoy", a ostali filmovi igraju u kinu Jadran.

Detaljnije informacije o filmovima i rasporedu projekcija nalaze se na www.kinematografi.org i na Facebook događaju Motovun u Dubrovniku.

Fotografija: Dubrovnik Digest

Tagovi: Motovun Film Festival, Dubrovnik, kino Jadran, kino Slavica, Nikola Đuričko, Oleg Novković, Nada Šargin, Anthony Hopkins, Spike Lee, Ivana Škrabalo
PROČITAJ I OVO
Taylor Swift nastavlja rušiti rekorde
REKORDI
Taylor Swift nastavlja rušiti rekorde
LOS ANGELES - Pop megazvijezda Taylor Swift nalazi se na prvom mjestu glazbene ljestvice sa svojim albumom "The Tortured Poets Department", objavio je Billboard, dodajući da je tijekom prvog tjedna od objavljivanja prodan 1,91 milijun primjeraka tradicionalnih albuma, među kojima 859 tisuća vinilnih ploča, što je rekordna prodaja u modernom dobu.
Uspon njemačkog filma na međunarodnoj sceni
USPJESI
Uspon njemačkog filma na međunarodnoj sceni
BERLIN - Njemački film sada je na dobrom putu, kažu glumica Alexandra Maria Lara i redatelj Florian Gallenberger.
Depardieu je priveden zbog seksualnog napada
PRIVOĐENJE
Depardieu je priveden zbog seksualnog napada
PARIZ - Francuski glumac Gerard Depardieu (75) uhićen je pod optužbom za seksualne napade koji su se dogodili 2014. na snimanju filma Le Magicien et les Siamois Jean-Pierrea Mockyja i 2021. na snimanju filma Volets verts Jeana Beckera.
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
U KINIMA U SVIBNJU
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
ZAGREB - Za mjesec svibanj hrvatski distributeri i kino-prikazivači pripremili su šesnaest premijernih filmova.
U Meštrovićevom paviljonu svečano otvoren 37. salon mladih
SALON
U Meštrovićevom paviljonu svečano otvoren 37. salon mladih
ZAGREB - Na ceremoniji održanoj ispred Meštrovićevog paviljona, u četvrtak je otvoren 37. salon mladih uz prigodne govore Ivane Andabake, ravnateljice HDLU-a, Tomislava Buntaka, predsjednika HDLU-a, Lovre Japundžića, kustosa centralne izložbe Salona Pao sat u bunar, Lore Rajčić i Ivane Završki, kustosica izložbe Situacija koja se otvara 22. svibnja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE