" />
"> Motovun Film Festival od 30. srpnja do 1. kolovoza | SEEbiz.eu

Motovun Film Festival od 30. srpnja do 1. kolovoza

Motovun Film Festival od 30. srpnja do 1. kolovoza
FESTIVALI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.06.2020 / 14:05
Autor: SEEbiz / H

MOTOVUN - Motovun Film Festival je nakon mjeseci neizvjesnosti objavio da će se održati i ove godine, od 30. srpnja do 1. kolovoza, s programom koji "slavi kreativnost, povratak normalnom životu, ali i odanost lokalnoj zajednici koja je itekako osjetila posljedice višemjesečne izolacije".

"U godini u kojoj će ljeto mnogima biti radno, a novčanici nešto tanji, organizatori su pripremili gusti koncentrat motovunskog duha – tri dana puna filmova i zabave od jutra do kasno u noć", priopćeno je s festivala, kojemu su selektori Milena Zajović i Jurica Pavičić.

Direktor festivala Igor Mirković kaže da ih je sezona puna iskušenja motivirala da pronađu pravi motovunski odgovor na organizacijske izazove koji su se nametnuli festivalima diljem planeta.

"Drago mi je što mogu najaviti da smo pronašli način da svi na siguran i neopterećen način uživaju u onome po čemu smo poznati - atmosferi izmještenoj iz često turobne stvarnosti i pravoj proslavi života", rekao je.

Imamo mjere za borbu protiv epidemije koronavirusa i protiv epidemije letargije

Uz 15 filmova u glavnom programu i niz popratnih projekcija, održat će se program Motovunski kratki iz kojeg najbolji europski film ulazi u konkurenciju za “europski Oscar”, odnosno nagradu Europske filmske akademije.

Uz poštivanje svih mjera za borbu protiv koronavirusa, ali i "protiv prateće epidemije letargije", glazbena i druga popratna zbivanja ostaju sastavni dio festivala.

Festivalski kamp u podnožju motovunskog brda ove godine slavi 20. rođendan, a smještaj je i dalje besplatan uz paket kupljenih ulaznica.

Detaljnije informacije objavljivat će se idućih tjedana, a 15. lipnja biti otvorene i prijave za volontere.

Kao uvod u ovogodišnji festival, selektori Motovunskih kratkih Inja Korać i Andrej Korovljev su u suradnji s kolegama s najvećih svjetskih festivala,Berlinalea, Cannesa i Venecije, priredili online festival My Darling Quarantine u kojem je dosad prikazano 77 kratkih filmova.

Tagovi: Motovun Film Festival, Igor Mirković, Inja Korać, Andrej Korovljev, Berlinale, Milena Zajović, Jurica Pavičić
PROČITAJ I OVO
Preminula Slađana Milošević
IN MEMORIAM
Preminula Slađana Milošević
BEOGRAD - Avangardna umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je FoNetu njena prijateljica Biljana Petrović.
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
JASNA PORUKA
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
ZAGREB - Rebel Wilson napisala je autobiografsku knjigu “Rebel Rising” koja će biti objavljena 2. travnja i u kojoj opisuje svoje nekonvencionalno putovanje od odrastanja u Australiji do uspjeha u Hollywoodu.
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
ODUŠEVLJENJE
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
BEOGRAD - Brojne ljubitelje ex yu rocka i novog vala oduševila je audio snimka, koja je prije nekoliko dana objavljena na Instagram stranici Kontakt konferencije koja je minulog vikenda održana u Beogradu.
Preminuo Abdulah Sidran
IN MEMORIAM
Preminuo Abdulah Sidran
SARAJEVO - Legendarni bosanskohercegovački. pjesnik, prozaik i filmski scenarist Abdulah Sidran preminuo je u 80. godini, javlja Klix.ba.
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
IN MEMORIAM
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
PARIZ - Francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff preminuo je u petak u Sjedinjenim Državama u 98. godini, javlja francuska novinska agencija AFP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE