GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Motovun u Zagrebu: Spektakl Spikea Leeja o turneji Davida Byrnea

Motovun u Zagrebu: Spektakl Spikea Leeja o turneji Davida Byrnea
SPEKTAKL
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.08.2021 / 14:08
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Program Motovun Film Festivala "Motovun u Zagrebu" u četvrtak, 2. runa, u Laubi - kući za ljude i umjetnost donosi spektakl Spikea Leeja "David Byrne’s American Utopia" koji majstorski prati istoimenu brodvejsku produkciju i turneju frontmena Talking Headsa.

David Byrne i Spike Lee kultni su umjetnici čija kreativna suradnja jamči uspjeh, ističu iz MFF-a. Spike Lee, američki redatelj, scenarist i producent poznat po filmovima koji se bave socijalno rasnim i drugim društvenim temama, i u filmu "David Byrne’s American Utopia" daje karakterističan društveni komentar uklopljen u spektakularni nastup legendarnog frontmena Talking Headsa.

Rijetka prilika za gledanje ovog filma bit će u četvrtak, 2. rujna, u zagrebačkoj Laubi u sklopu programa "Motovun u Zagrebu".

Glavni fokus u filmu je na 68-godišnjaku u odijelu – Davidu Byrneu, novovalnoj ikoni, ali i skladatelju za film, kazalište; redatelju, angažiranom umjetniku s bogatom karijerom od gotovo pola stoljeća.

Nakon izlaska njegova albuma "American Utopia" 2018. godine, nastala je brodvejska produkcija u kojoj je Byrne mnoge pjesme zamijenio klasičnim melodijama Talking Headsa, a na kraju izveo i The Best Live Show Of All Time, nastup uživo. Tada dolazi do kreativne suradnje dvojice legendarnih umjetnika te Spike Lee bilježi Byrneov spektakl na pozornici.

Uz 12 bosonogih glazbenika u sivim odijelima na pozornici nema druge opreme, nitko ne sjedi, instrumente drže u rukama, a iz sjajne koreografije i glazbe proizlazi društvena poruka i vjera u čovječanstvo. Byrne se u govorima između pjesama osvrće na važne teme, komentira i kontekstualizira svoje pjesme te poziva na ustanak protiv nepravde i društvenih podjela.

Spike Lee sve to prati kamerom. Spektakl na pozornici, kostimi, koreografija, svjetla te način snimanja bude u gledatelju ritam. Odlična glazba, vizualni efekti, važna politička poruka i humor publiku u Motovunu su umalo natjerali da ustane i zapleše. Film je ispraćen dugim ovacijama kakve se rijetko viđaju na projekcijama.

Na izričiti zahtjev vlasnika filmskih prava, ovaj koncertni film prikazuje se bez hrvatskog prijevoda, u originalu na engleskom jeziku.

Ulaznice za ovaj spektakl dostupne su putem poveznice: https://www.mojekarte.hr/hr/david-byrne-s-american-utopia/tickets-595008.html.

Tagovi: Motovun u Zagrebu, Spike Lee, David Byrne
PROČITAJ I OVO
Preminula Slađana Milošević
IN MEMORIAM
Preminula Slađana Milošević
BEOGRAD - Avangardna umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je FoNetu njena prijateljica Biljana Petrović.
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
JASNA PORUKA
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
ZAGREB - Rebel Wilson napisala je autobiografsku knjigu “Rebel Rising” koja će biti objavljena 2. travnja i u kojoj opisuje svoje nekonvencionalno putovanje od odrastanja u Australiji do uspjeha u Hollywoodu.
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
ODUŠEVLJENJE
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
BEOGRAD - Brojne ljubitelje ex yu rocka i novog vala oduševila je audio snimka, koja je prije nekoliko dana objavljena na Instagram stranici Kontakt konferencije koja je minulog vikenda održana u Beogradu.
Preminuo Abdulah Sidran
IN MEMORIAM
Preminuo Abdulah Sidran
SARAJEVO - Legendarni bosanskohercegovački. pjesnik, prozaik i filmski scenarist Abdulah Sidran preminuo je u 80. godini, javlja Klix.ba.
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
IN MEMORIAM
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
PARIZ - Francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff preminuo je u petak u Sjedinjenim Državama u 98. godini, javlja francuska novinska agencija AFP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE