GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Moulin Rouge se za posjetitelje otvara u rujnu

Moulin Rouge se za posjetitelje otvara u rujnu
OTVORENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.05.2021 / 09:11
Autor: SEEbiz / H

PARIZ - Slavni pariški Moulin Rouge ponovno otvara vrata za posjetitelje u rujnu, nakon najduljeg zatvaranja u više od stoljeća, objavljeno je u ponedjeljak.

Prvi kankan postpandemijskog doba zbit će se 10. rujna pod legendarnom vjetrenjačom na Montmartreu.

"Jako nam je drago da ponovno počinjemo", kazao je glavni direktor Jean-Victor Clerico.

"Ako sve bude dobro, možda neće trebati držati ni razmak. No ako ostanu postojeća pravila o metru razdaljine, morat ćemo smanjiti kapacitet za 50 posto", rekao je.

"Iznimno sam sretna", dodala je 32-plesačica Mathilde Tutiaux, jedna od njih nekoliko koje su izašle pred novinare.

"Očajnički želimo opet vidjeti svoju publiku. Nakon više od godine dana stanke, morat ćemo naporno vježbati ovoga ljeta", dodala je.

Kao i 60 ostalih članova ansambla, Tutiaux je u karanteni morala vježbati kod kuće, koristeći se kuhinjskim podom za rastezanje.

Moulin Rouge je zatvoren od 12. ožujka prošle godine, što je najdulji period otkako je kazalište uništeno u požaru 1915.

I ostali pariški "nude chic" centri otvorit će se u otprilike isto vrijeme, Crazy Horse 9. rujna, a Lido šesnaestoga.

S obzirom na to da broj zaraženih pada, a cijepljenih raste, Francuska se u srijedu priprema otvoriti mnoge svoje kulturne ustanove nakon šestomjesečne stanke u radu, proglašene u jeku drugog vala u listopadu i produljene u trećem valu u proljeće.

Moulin Rouge podno Montmartrea otvoren je na vrhuncu Belle Epoquea u Parizu 1889. godine. Brzo je poistovjećen s razuzdanim kankanom i ovjekovječen slikama Henrija de Toulouse-Lautreca.

Proživio je mnogo života, izgrađen je iznova nakon požara, preživio je Drugi svjetski rat, na njegovim su daskama pjevale legende od Edith Piaf do Charlesa Aznavoura, a u 21. stoljeću novu je slavu stekao nakon istoimenog filma s Nicole Kidman i Ewanom McGregorom.

U suvremeno doba vrlo je popularan među turistima koji u normalnim vremenima čine pola njegova gledateljstva.

Fotografija: Pexels

Tagovi: Moulin Rouge, Jean-Victor Clerico, Montmartre
PROČITAJ I OVO
Preminula Slađana Milošević
IN MEMORIAM
Preminula Slađana Milošević
BEOGRAD - Avangardna umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je FoNetu njena prijateljica Biljana Petrović.
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
JASNA PORUKA
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
ZAGREB - Rebel Wilson napisala je autobiografsku knjigu “Rebel Rising” koja će biti objavljena 2. travnja i u kojoj opisuje svoje nekonvencionalno putovanje od odrastanja u Australiji do uspjeha u Hollywoodu.
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
ODUŠEVLJENJE
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
BEOGRAD - Brojne ljubitelje ex yu rocka i novog vala oduševila je audio snimka, koja je prije nekoliko dana objavljena na Instagram stranici Kontakt konferencije koja je minulog vikenda održana u Beogradu.
Preminuo Abdulah Sidran
IN MEMORIAM
Preminuo Abdulah Sidran
SARAJEVO - Legendarni bosanskohercegovački. pjesnik, prozaik i filmski scenarist Abdulah Sidran preminuo je u 80. godini, javlja Klix.ba.
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
IN MEMORIAM
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
PARIZ - Francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff preminuo je u petak u Sjedinjenim Državama u 98. godini, javlja francuska novinska agencija AFP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE