GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

MSU pokrenuo virtualni program MSU non stop

MSU pokrenuo virtualni program MSU non stop
MUZEJI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.04.2020 / 22:04
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Kako bi ostao povezan s posjetiteljima Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu pokrenuo je virtualni program #MSUnonStop, koji se može pratiti putem njihovih društvenih mreža, Facebooka, Instagrama i YouTubea.

U sklopu programa svakodnevno će se donositi ono najbolje od domaće i strane suvremene umjetnosti, najavljeno je iz MSU-a, čije je kino, u suradnji s Kinom Metropolis i mrežom MUBI, omogućilo i online gledanje brojnih filmova u sljedeća tri mjeseca.

Putem online platformi predstavit će se radovi iz bogatih zbirki MSU-a, prisjetiti se brojnih izložbi iz povijesti tog muzeja, zavirit će se i 'iza kulisa' u odjele, dok će se kroz seriju filmova Kluba mladih publika moći upoznati s pojedinim radovima 'iz drugog kuta“.

Predstavit će se i zanimljive knjige koje se mogu prolistati online, projekte i virtualne video igrice poput "Avanture Vita i Nade“ putem koje se na interaktivan način upoznaje s jednom od zbirki i umjetničkim radovima Vjenceslava Richtera.

Pokrenuli su i nove edukativne programe poput ciklusa "MSU priručnik za početnike“ u sklopu kojeg MSU edukacija u kratkoj formi i na jednostavan način tumači određene pojmove s kojima se susreće prilikom upoznavanja umjetničkih radova iz našeg fundusa, kako bi se olakšalo njihovo razumijevanje te ujedno potaknulo na razmišljanje o suvremenoj umjetnosti.

Od šetnji iza kulisa muzejskih odjela do foto putovanja Hrvatskom

U ponedjeljak će se prikazati kratki film o Odjelu zaštite i restauracije Muzeja suvremene umjetnosti putem, odnosno o tome kako su se restaurirala djela Miroslava Šuteja uoči umjetnikove velike retrospektive u Muzeju.

Dan kasnije dostupna će biti opsežna digitalizirana arhiva konceptualnih i neoavangardnih umjetničkih praksi, projekt pod nazivom Digitizing ideas, koji je inicirao MSU.

Za srijedu je najavljeno da će se iz zbirke Marginalne umjetnosti izdvojiti i predstaviti svojevrstan otok slikara, ali i pisca, pjesnika i filozofa Drage Trumbetaša – instalaciju "Arhipelag gastairbeiter“, odnosno Trumbetaševu sobicu u kojoj je živio dok je bio na privremenom radu u Frankfurtu.

Na Veliki četvrtak prigodno slijedi predstavljanje vrijednog djela kasnorenesansnog talijanskog autora Pietra Daminija "Posljednja večera", iz Zbirke Benka Horvata.

U petak se nastavlja s predstavljanjem radova iz fundusa Muzeja 'iz drugog kuta' iz perspektive Kluba mladih MSU-a, ovaj put to je eksperimentalno dokumentarni film "Spomenik“ umjetnika Igora Grubića.

Posjetitelji će se u subotu moći prisjetiti otvorenja retrospektive umjetnice Vlaste Delimar, jedne od najistaknutijih hrvatskih suvremenih umjetnica, koja se tijekom održavanja izložbe "To sam ja“ 2014. uselila i boravila u Muzeju punih 100 dana.

Na kraju tjedna, u nedjelju, MSU je pripremio u fotografskom kvizu 'šetnju' krajevima Hrvatske i minulim vremenima kroz opus legendarnog zagrebačkog fotografa Toše Dabca.

Tagovi: Muzej suvremene umjetnosti. MSUnonStop
PROČITAJ I OVO
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
Stereosonic Music Festival u lipnju u Areni Zagreb
NAJAVE
Stereosonic Music Festival u lipnju u Areni Zagreb
ZAGREB - Zagreb sredinom lipnja postaje epicentar na karti najvećih svjetskih glazbenih dogadjanja. U periodu od 14. do 15. lipnja zagrebačka Arena će biti domaćin Stereosonica, velikog svjetskog festivala elektronske glazbe.
Sutra počinje 21. ZagrebDox
FESTIVALI
Sutra počinje 21. ZagrebDox
ZAGREB - Projekt kojeg je prije dva desetljeća pokrenula skupina dokumentarnih entuzijasta na čelu s Nenadom Puhovskim, a koji je do danas posjetilo 350 000 posjetitelja otvorit će film iz programa Happy Dox, Nasmijana Gruzija.
Preminuo Roberto Cavalli
IN MEMORIAM
Preminuo Roberto Cavalli
MILANO - Slavni talijanski modni dizajner Roberto Cavalli preminuo je danas u 83. godini.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE