GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

MSU raspisuje natječaj za nagradu Ivan Kožarić

MSU raspisuje natječaj za nagradu Ivan Kožarić
NATJEČAJ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.04.2021 / 11:11
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Muzej suvremene umjetnosti Zagreb (MSU) otvara 19. travnja natječaj za Nagradu za mlade umjetnike "Ivan Kožarić“, kojemu je cilj poduprijeti suvremeno umjetničko stvaralaštvo mladih umjetnika.

Natječaj se provodi uz potporu Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba, otvoren je do 31. kolovoza, a njime se nastoje ublažiti posljedice pandemije i potresa zbog kojih se znatno smanjio broj kulturnih programa, a što je i onemogućilo mladim umjetnicima da prezentiraju svoj rad.

Natječajem se osiguravaju se sredstva za otkup radova mladih umjetnika do navršene 35 godine za fundus Muzeja suvremene umjetnosti, dok je posebna nagrada predviđena za digitalna umjetnička djela pogodna za postavljanje na online platforme Muzeja – web site ili društvene mreže.

Dodijelit će se tri otkupne nagrade u ukupnom iznosu od 75 tisuća kuna, prva nagrada je 30 tisuća kuna bruto, druga 25 tisuća, a treća 20 tisuća kuna.

Posebna nagrada Kožarić Digital namijenjena je za otkup digitalnog umjetničkog djela za online platforme MSU u ukupnom iznosu od 25 tisuća kuna, čime se potiče recentna digitalna umjetnost.

Ime nagrade hommage je istaknutom hrvatskom umjetniku Ivanu Kožariću (1921.-2020.) koji je, ističu iz MSU-a, osvajanjem vlastitih kreativnih sloboda otvarao nove putove mnogim generacijama hrvatskih umjetnika te je i sam aktivno pratio i rado podupirao prve korake mladih kolega.

O dobitnicima nagrada odlučivat će stručno povjerenstvo - Daniela Bilopavlović Bedenik, kustosica MSU, Radmila Iva Janković, kustosica Ateljea Kožarić, MSU i Nikola Stojadinović, savjetnik u Gradskom uredu za kulturu.

Kriteriji za odabir nagrade su inovativnost i kreativnost stvaralaštva te umjetnička vrijednost.

Natječaj će biti objavljen na web-stranici www.msu.hr, a prijave će se slati elektroničkom poštom na adresu: prijave@msu.hr

Rezultati Natječaja bit će objavljeni do 30. rujna.

Tagovi: Muzej suvremene umjetnosti, Ivan Kožarić, nagrada Ivan Kožarić
PROČITAJ I OVO
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE