GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

MSU: Umjetnici s publikom podijelili svoje misli u vrijeme korone

MSU: Umjetnici s publikom podijelili svoje misli u vrijeme korone
PROJEKTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.04.2020 / 17:04
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Na projekt "FB for your thoughts/FB misao na dan“, koji je prošli tjedan pokrenuo Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu (MSU), odazvao se niz umjetnika koji dijele s publikom svoja razmišljanja, brige, strepnje, radosti, ali inspiracije u vrijeme izolacije u svom domu zbog pandemije koronarvirusa.

Svaki na svoj jedinstven način i uz prepoznatljiv izričaj na poziv MSU-a dosad su se odazvali Irena Frantal, Sven Klobučar, Paulina Jazvić, Martina Kramer, Jelena Bando, Vlasta Delimar i Denis Butorac, a njihovi se radovi mogu vidjeti na Facebook stranici muzeja.

S obzirom na to da je već tjednima zatvoren, Muzej je pokrenuo i edukativan radionički program MSU od doma, putem kojega se polaznike upoznaje s umjetnicima koji su svojim smjelim idejama, slobodnim duhom i djelima ostavili značajan trag na području suvremene umjetnosti.

U okviru svake objave predstavljaju se dva umjetnička djela, a zadatak je polaznika kreirati vlastiti rad po uzoru na njih, pronaći u njima nešto zanimljivo i spojiti te utjecaje u novu umjetničku kreaciju.

MSU predstavlja i program ANTISEZONA 20, nastavak uspješnog projekta pet renomiranih hrvatskih plesnih umjetnica iz prethodne godine koji nudi novi format programacije izvedbenih sadržaja i plesnih predstava te popratnih događanja u Muzeju suvremene umjetnosti.

Putem virtualnog programa MSU NON STOP (#MSUnonStop), koji se trenutno može pratiti putem Facebooka, Instagrama i YouTubea svakodnevno se predstavlja ponajbolje od domaće i strane suvremene umjetnosti.

Nastavlja se i s predstavljanjem radova iz fundusa Muzeja „iz drugog kuta“ iz perspektive Kluba mladih MSU-a, a u utorak je to rad Dalibora Martinisa „Krugovi između površina“.

Na Dan planeta Zemlja predstavit će umjetnicu Ladu Segu koja se bavi ekologijom i čiji je rad izložen na izložbi Kolekcija za budućnost / Akvizicije 2009. – 2019.

U četvrtak slijedi obilježavanje 96. godišnjice rođenja Julija Knifera, u petak predstavljanje slikarice Katarine Ivanišin Kardum i njezinih crteža "Still Landscape Series III" iz 2014.

Za vikend je najavljeno predstavljanje PAP, edukativne platforme u području izvedbenih umjetnosti te će se kroz fotografski opus jednog od najvećih hrvatskih fotografa Toše Dabca, posjetitelji moći 'prošetati' kroz prošlost po Istri i duž obale.

MSU kino, u suradnji s Kinom Metropolis i mrežom MUBI, omogućava online gledanje brojnih filmova u sljedeća tri mjeseca, dostupnih na web stranici.

Tagovi: Muzej suvremene umjetnosti, Irena Frantal, Sven Klobučar, Paulina Jazvić, Vlasta Delimar, Julije Knifer,
PROČITAJ I OVO
Vedrana Rudan objavila da boluje od raka, prestaje pisati blog
LOŠE VIJESTI
Vedrana Rudan objavila da boluje od raka, prestaje pisati blog
RIJEKA - Hrvatska književnica Vedrana Rudan objavila je da boluje od raka.
Taylor Swift nastavlja rušiti rekorde
REKORDI
Taylor Swift nastavlja rušiti rekorde
LOS ANGELES - Pop megazvijezda Taylor Swift nalazi se na prvom mjestu glazbene ljestvice sa svojim albumom "The Tortured Poets Department", objavio je Billboard, dodajući da je tijekom prvog tjedna od objavljivanja prodan 1,91 milijun primjeraka tradicionalnih albuma, među kojima 859 tisuća vinilnih ploča, što je rekordna prodaja u modernom dobu.
Uspon njemačkog filma na međunarodnoj sceni
USPJESI
Uspon njemačkog filma na međunarodnoj sceni
BERLIN - Njemački film sada je na dobrom putu, kažu glumica Alexandra Maria Lara i redatelj Florian Gallenberger.
Depardieu je priveden zbog seksualnog napada
PRIVOĐENJE
Depardieu je priveden zbog seksualnog napada
PARIZ - Francuski glumac Gerard Depardieu (75) uhićen je pod optužbom za seksualne napade koji su se dogodili 2014. na snimanju filma Le Magicien et les Siamois Jean-Pierrea Mockyja i 2021. na snimanju filma Volets verts Jeana Beckera.
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
U KINIMA U SVIBNJU
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
ZAGREB - Za mjesec svibanj hrvatski distributeri i kino-prikazivači pripremili su šesnaest premijernih filmova.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE