GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

MUO uoči iseljenja nastavlja s jesenskim programima

MUO uoči iseljenja nastavlja s jesenskim programima
PROGRAMI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.08.2021 / 21:10
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB -Muzej za umjetnost i obrt (MUO) u iduća nepuna tri mjeseca, koliko ga dijeli od iseljenja iz zgrade radi obnove od posljedica potresa, nastavlja svoje programe, počevši od produženja velike retrospektivne izložbe grafičkog dizajnera Milana Vulpea „Dekodiranje“ do 17. listopada.

U skladu s tom izložbom MUO jesenski program bit će posvećen dizajnu i temama vezanim uz sve grane dizajna, s popratnim događanjima poput stručnih vodstava, radionica, tematskih predavanja i gostovanja nekih od istaknutih imena današnjice s područja dizajna.

Kako je najavljeno, ukoliko epidemiološke mjere to dopuste, u suradnji sa Školom primijenjene umjetnosti i dizajna te Muzejom suvremene umjetnosti, tijekom rujna se planira predstaviti rad jednog od najznačajnijih svjetskih dizajnera Miltona Glasera.

Hrvatska javnost poznaje ga ponajprije kao autora logotipa i slogana "I love NY" te jednog od autora utjecajnog dizajnerskog manifesta "First things first".

Radovi koji će se predstaviti zagrebačkoj publici donacija su Mirka Ilića i Krešimira Penavića iz AIC Foundation Inc., a izložbe Glaserovih radova održati će se na vanjskim javnim površinama - izložba plakata u organizaciji ŠPUD-a, u Muzeju za umjetnost i obrt izložba vizualnih identiteta, te u Muzeju suvremene umjetnosti izložba plakata i projekcija filma.

MUO će se pridružiti društveno odgovornim projektima i kampanjama među kojima je i obilježavanje Europskog tjedna mobilnosti (ETM) za podizanje svijesti o održivoj urbanoj mobilnosti, pa će 22. rujna na tzv. Dan bez automobila javnosti biti omogućen besplatan ulaz na razgled izložbe.

Kao i svake godine, tijekom rujna i listopada pridružuje se manifestaciji Dani europske baštine 2021. sa zajedničkom temom „Baština za sve“, a od 4. do 28. studenoga i velikom izložbenom projektu Etnografskog muzeja „Igračke – djetinjstvo zauvijek“, u okviru ciklusa manjih izložbi pod nazivom „U gostima kod Etnografskog muzeja“.

Tagovi: Muzej za umjetnost i obrt, Milton Glaser, Mirko IlićMilan Vulpe
PROČITAJ I OVO
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE