GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Muzej iluzija dobio nove investitore

Muzej iluzija dobio nove investitore
KULTURA I BIZNIS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.07.2021 / 22:06
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Invera Equity Partners (IEP), upraviteljska tvrtka fonda vlasničkog kapitala, finalizirala je svoje ulaganje u tvrtku Metamorfoza d.o.o. (Hrvatska), uključujući podružnice u potpunom (100%) vlasništvu u Mađarskoj i Sjedinjenim Državama. IEP je tako stekao većinski (65%) udio u tvrtki i obvezao se povećati kapital tvrtke u iznosu od 3 milijuna eura.

Tvrtka Metamorfoza je razvila i trenutno upravlja konceptom obrazovne zabave ("edutainment"), koji nosi naziv Muzej iluzija (MI). Ovaj poslovni model temelji se na postojećoj franšizi i prisutan je u 20 zemalja tj. 34 grada na četiri kontinenta.

Koncept MI-a razvili su osnivači i trenutni dioničari tvrtke, Tomislav Pamuković i Roko Živković, pokrenuvši ga po u lipnju 2015. u Zagrebu. Njihov početni koncept predstavljen u Zagrebu postigao je sjajan uspjeh već u samom začetku. Ponukani početnim uspjehom zagrebačkog MI-a, tvrtka je ubrzo počela širiti svoje poslovanje širom svijeta.

Tijekom godina, brzi rast tvrtke rezultirao je prisutnošću u 20 različitih zemalja te s 34 franšize pojavljujući se tako u velikim svjetskim gradovima – po uzoru na zagrebački, Muzej Iluzija proširio se tako na New York, Pariz, Toronto, Beč, Dubai, Šangaj i brojne druge gradove gdje je ostvario podjednaku popularnost i uspjeh.

Svaki MI ispunjen je atrakcijama poput optičkih iluzija, ponora bez dna i neobičnih soba koje posjetiteljima pružaju interaktivno vizualno, osjetilno i obrazovno iskustvo:

"MI-ovi imaju obrazovnu komponentu jer se svaka iluzija u konačnici objašnjava, te su posjetitelji upoznati s detaljima koji stoje iza iluzija, kao i o načinu na koji iluzija funkcionira, odnosno načinu na koji je zavarala naš um."

Tvrtka se usmjerila na tzv. "edutainment" dio tržišta (kombinacija obrazovanja i zabave). Kao rezultat toga, uspjela je zauzeti tržište različitih dobnih skupina, kako lokalnih stanovnika, tako i turista (bilo domaćih ili stranih).

Metamorfoza se rezultatima dokazala na globalnoj razini u pogledu upravljanja i razvoja franšizne mreže s mogućnošću privlačenja novih franšiznih partnera, ponajviše zbog vrlo privlačnih povrata ulaganja.
IEP će nastaviti razvijati Metamorfozu te jačati partnerstvo s osnivačima tvrtke. Tvrtka je usmjerena na daljnje širenje u svijetu, prvenstveno putem franšize, ali i zaokretanjem poslovnog modela u kojem bi Metamorfoza otvarala i upravljala muzejima u svim većim gradovima diljem svijeta.

„Zadovoljstvo nam je priopćiti prvo ulaganje Invera Private Equity fonda koje se dogodilo upravo na prvu godišnjicu od početka našeg poslovanja. Metamorfoza d.o.o. i njihov izvorno hrvatski 'edutainment' koncept Muzeja iluzija (MI) konkurentan je na globalnoj razini u sektoru zabave, točnije u srednjem segmentu (engl. mid-way) tržišta zabave. Srednji segment u sektoru zabave definira se kao atrakcija u kojoj vrijeme zadržavanja kupaca ne prelazi 2 sata. Prije pandemije COVID-19, upravo je taj dio tržišta bilježio najveće stope rasta te se tijekom pandemijskih mjeseci pokazao kao najotporniji segment industrije zabave. Iako relativno mlada tvrtka, Metamorfoza je sa svojim konceptom MI-a uspjela ostaviti trag na globalnoj razini, trenutno upravljajući svojom franšiznom mrežom diljem Europe, Sjeverne Amerike, Azije i Afrike. U partnerstvu s osnivačima (Rokom i Tomislavom) Invera će nastojati dodatno ubrzati i olakšati globalno širenje koncepta MI-a. Pratite nas.“, rekao je Slaven Kordić, izvršni partner IEP-a.

„Stvoriti novu ideju i pretvoriti je u tržišni proizvod je samo po sebi veliki uspjeh. Stvoriti novu ideju i pretvoriti je u globalno prepoznatljiv brend koji se proteže na četiri kontinenta i više od 20 zemalja u roku od šest godina postojanja je nešto zaista izuzetno. Evidentno je bila potrebna jedinstvena kombinacija kreativnosti, vizije i ustrajnosti osnivača kako bi Metamorfoza došla na ovu razinu. Ponosni smo što su nam Roko i Tomislav dali povjerenje te se udružili s nama u ovoj fazi, i zaista smo radosni što imamo priliku sudjelovati u razvitku ovog zaista sjajnog i inovativnog hrvatskog 'edutainment' koncepta u istinski globalnu tvrtku. Radujemo se vrlo uzbudljivim godinama koje su pred nama.“, rekao je Kemal Sikirić, izvršni partner IEP-a.

„Sjajno je svjedočiti uspjehu tvrtki iz naših regija koje šire svoje poslovanje na europskoj, pa čak i globalnoj razini, što je slučaj kod Metamorfoze. 'Kapa dolje' Tomislavu i Roku! Uvjeren sam da zajednički možemo postići daljnji rast, razvoj i širenje tvrtke. Osim toga, uistinu sam ponosan na naš tim koji je zaključio prvi posao u prvoj godini našeg poslovanja.“, rekao je Janez Škrubej, partner IEP-a.

“Oduševljeni smo novim partnerstvom i smatramo da je ovo sjajan način da koncept Muzeja iluzija raste i nastavi biti globalni lider u segmentu edutainmenta. …”, rekli su Tomislav Pamuković i Roko Živković, osnivači i izvršni direktori Metamorfoze.

Ulaganje u Metamorfozu prva je transakcija financirana iz fonda Invera Private Equity, a podržana je od strane Europskog investicijskog fonda, Europske banke za obnovu i razvoj, Raiffeisen obveznog mirovinskog fonda, Erste Plavog obveznog i dobrovoljnog mirovinskog fonda, Fonda za financiranje razgradnje (NEK) te PBZ Croatia Osiguranje obveznog mirovinskog fonda.

Tagovi: Muzej iluzija, Kemal Sikirić, Slaven Kordić, Metamorfoza d.o.o., Tomislav Pamuković, Roko Živković, Invera Equity Partners
PROČITAJ I OVO
Ted Lasso, The Crown i Kraljičin gambit osvojili glavne nagrade Emmy
NAGRADE
Ted Lasso, The Crown i Kraljičin gambit osvojili glavne nagrade Emmy
LOS ANGELES - Drama "The Crown" i komedija "Ted Lasso" osvojile su u nedjelju glavne televizijske nagrade Emmy, dok je "The Queens Gambit" proglašena najboljom ograničenom serijom.
Preminula Marina Tucaković
AUTORICA HITOVA
Preminula Marina Tucaković
BEOGRAD - Srpski mediji javljaju da je preminula Marina Tucaković, autorica mnogih popularnih hitova glazbenika s područja bivše Jugoslavije.
Daniel Craig oprostio se od Jamesa Bonda
OPROŠTAJ
Daniel Craig oprostio se od Jamesa Bonda
LONDON - Glumac Daniel Craig je u emotivnom obraćanju poručio da više neće glumiti u filmskim nastavcima o najpopularnijem špijunu na svijetu - Jamesu Bondu.
Preminuo legendarni Boycie
IN MEMORIAM
Preminuo legendarni Boycie
LONDON - U dobi od 79 godina nakon duge borbe s teškom bolešću preminuo je britanski glumac John Challis, najpoznatiji po ulozi Boyciea u humorističnoj seriji Mućke, prenosi BBC.
Projekt iz Karlovca jedini iz Hrvatske u finalu europske nagrade Bauhaus
USPJESI
Projekt iz Karlovca jedini iz Hrvatske u finalu europske nagrade Bauhaus
BRUXELLES - Četiri mlade zagrebačke arhitektice sa svojim projektom novog naselja u Karlovcu jedine su iz Hrvatske ušle u finale dodjele nagrada Novi europski Bauhaus, kojima Europska komisija promiče ekološku i inovativnu gradnju diljem Europe.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE