GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Muzej iluzija dobio nove investitore

Muzej iluzija dobio nove investitore
KULTURA I BIZNIS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.07.2021 / 22:06
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Invera Equity Partners (IEP), upraviteljska tvrtka fonda vlasničkog kapitala, finalizirala je svoje ulaganje u tvrtku Metamorfoza d.o.o. (Hrvatska), uključujući podružnice u potpunom (100%) vlasništvu u Mađarskoj i Sjedinjenim Državama. IEP je tako stekao većinski (65%) udio u tvrtki i obvezao se povećati kapital tvrtke u iznosu od 3 milijuna eura.

Tvrtka Metamorfoza je razvila i trenutno upravlja konceptom obrazovne zabave ("edutainment"), koji nosi naziv Muzej iluzija (MI). Ovaj poslovni model temelji se na postojećoj franšizi i prisutan je u 20 zemalja tj. 34 grada na četiri kontinenta.

Koncept MI-a razvili su osnivači i trenutni dioničari tvrtke, Tomislav Pamuković i Roko Živković, pokrenuvši ga po u lipnju 2015. u Zagrebu. Njihov početni koncept predstavljen u Zagrebu postigao je sjajan uspjeh već u samom začetku. Ponukani početnim uspjehom zagrebačkog MI-a, tvrtka je ubrzo počela širiti svoje poslovanje širom svijeta.

Tijekom godina, brzi rast tvrtke rezultirao je prisutnošću u 20 različitih zemalja te s 34 franšize pojavljujući se tako u velikim svjetskim gradovima – po uzoru na zagrebački, Muzej Iluzija proširio se tako na New York, Pariz, Toronto, Beč, Dubai, Šangaj i brojne druge gradove gdje je ostvario podjednaku popularnost i uspjeh.

Svaki MI ispunjen je atrakcijama poput optičkih iluzija, ponora bez dna i neobičnih soba koje posjetiteljima pružaju interaktivno vizualno, osjetilno i obrazovno iskustvo:

"MI-ovi imaju obrazovnu komponentu jer se svaka iluzija u konačnici objašnjava, te su posjetitelji upoznati s detaljima koji stoje iza iluzija, kao i o načinu na koji iluzija funkcionira, odnosno načinu na koji je zavarala naš um."

Tvrtka se usmjerila na tzv. "edutainment" dio tržišta (kombinacija obrazovanja i zabave). Kao rezultat toga, uspjela je zauzeti tržište različitih dobnih skupina, kako lokalnih stanovnika, tako i turista (bilo domaćih ili stranih).

Metamorfoza se rezultatima dokazala na globalnoj razini u pogledu upravljanja i razvoja franšizne mreže s mogućnošću privlačenja novih franšiznih partnera, ponajviše zbog vrlo privlačnih povrata ulaganja.
IEP će nastaviti razvijati Metamorfozu te jačati partnerstvo s osnivačima tvrtke. Tvrtka je usmjerena na daljnje širenje u svijetu, prvenstveno putem franšize, ali i zaokretanjem poslovnog modela u kojem bi Metamorfoza otvarala i upravljala muzejima u svim većim gradovima diljem svijeta.

„Zadovoljstvo nam je priopćiti prvo ulaganje Invera Private Equity fonda koje se dogodilo upravo na prvu godišnjicu od početka našeg poslovanja. Metamorfoza d.o.o. i njihov izvorno hrvatski 'edutainment' koncept Muzeja iluzija (MI) konkurentan je na globalnoj razini u sektoru zabave, točnije u srednjem segmentu (engl. mid-way) tržišta zabave. Srednji segment u sektoru zabave definira se kao atrakcija u kojoj vrijeme zadržavanja kupaca ne prelazi 2 sata. Prije pandemije COVID-19, upravo je taj dio tržišta bilježio najveće stope rasta te se tijekom pandemijskih mjeseci pokazao kao najotporniji segment industrije zabave. Iako relativno mlada tvrtka, Metamorfoza je sa svojim konceptom MI-a uspjela ostaviti trag na globalnoj razini, trenutno upravljajući svojom franšiznom mrežom diljem Europe, Sjeverne Amerike, Azije i Afrike. U partnerstvu s osnivačima (Rokom i Tomislavom) Invera će nastojati dodatno ubrzati i olakšati globalno širenje koncepta MI-a. Pratite nas.“, rekao je Slaven Kordić, izvršni partner IEP-a.

„Stvoriti novu ideju i pretvoriti je u tržišni proizvod je samo po sebi veliki uspjeh. Stvoriti novu ideju i pretvoriti je u globalno prepoznatljiv brend koji se proteže na četiri kontinenta i više od 20 zemalja u roku od šest godina postojanja je nešto zaista izuzetno. Evidentno je bila potrebna jedinstvena kombinacija kreativnosti, vizije i ustrajnosti osnivača kako bi Metamorfoza došla na ovu razinu. Ponosni smo što su nam Roko i Tomislav dali povjerenje te se udružili s nama u ovoj fazi, i zaista smo radosni što imamo priliku sudjelovati u razvitku ovog zaista sjajnog i inovativnog hrvatskog 'edutainment' koncepta u istinski globalnu tvrtku. Radujemo se vrlo uzbudljivim godinama koje su pred nama.“, rekao je Kemal Sikirić, izvršni partner IEP-a.

„Sjajno je svjedočiti uspjehu tvrtki iz naših regija koje šire svoje poslovanje na europskoj, pa čak i globalnoj razini, što je slučaj kod Metamorfoze. 'Kapa dolje' Tomislavu i Roku! Uvjeren sam da zajednički možemo postići daljnji rast, razvoj i širenje tvrtke. Osim toga, uistinu sam ponosan na naš tim koji je zaključio prvi posao u prvoj godini našeg poslovanja.“, rekao je Janez Škrubej, partner IEP-a.

“Oduševljeni smo novim partnerstvom i smatramo da je ovo sjajan način da koncept Muzeja iluzija raste i nastavi biti globalni lider u segmentu edutainmenta. …”, rekli su Tomislav Pamuković i Roko Živković, osnivači i izvršni direktori Metamorfoze.

Ulaganje u Metamorfozu prva je transakcija financirana iz fonda Invera Private Equity, a podržana je od strane Europskog investicijskog fonda, Europske banke za obnovu i razvoj, Raiffeisen obveznog mirovinskog fonda, Erste Plavog obveznog i dobrovoljnog mirovinskog fonda, Fonda za financiranje razgradnje (NEK) te PBZ Croatia Osiguranje obveznog mirovinskog fonda.

Tagovi: Muzej iluzija, Kemal Sikirić, Slaven Kordić, Metamorfoza d.o.o., Tomislav Pamuković, Roko Živković, Invera Equity Partners
PROČITAJ I OVO
Isabelle Huppert na čelu žirija na Venecijanskom filmskom festivalu
PRIZNANJA
Isabelle Huppert na čelu žirija na Venecijanskom filmskom festivalu
VENECIJA - Francuska glumica Isabelle Huppert, najpoznatija po ulozi sado-mazo profesorice klavira u istoimenom filmu (The Piano Teacher), predvodit će žiri ovogodišnjeg Venecijanskog filmskog festivala, objavio je danas 81. Venecijanski međunarodni filmski festival.
Vedrana Rudan objavila da boluje od raka, prestaje pisati blog
LOŠE VIJESTI
Vedrana Rudan objavila da boluje od raka, prestaje pisati blog
RIJEKA - Hrvatska književnica Vedrana Rudan objavila je da boluje od raka.
Taylor Swift nastavlja rušiti rekorde
REKORDI
Taylor Swift nastavlja rušiti rekorde
LOS ANGELES - Pop megazvijezda Taylor Swift nalazi se na prvom mjestu glazbene ljestvice sa svojim albumom "The Tortured Poets Department", objavio je Billboard, dodajući da je tijekom prvog tjedna od objavljivanja prodan 1,91 milijun primjeraka tradicionalnih albuma, među kojima 859 tisuća vinilnih ploča, što je rekordna prodaja u modernom dobu.
Uspon njemačkog filma na međunarodnoj sceni
USPJESI
Uspon njemačkog filma na međunarodnoj sceni
BERLIN - Njemački film sada je na dobrom putu, kažu glumica Alexandra Maria Lara i redatelj Florian Gallenberger.
Depardieu je priveden zbog seksualnog napada
PRIVOĐENJE
Depardieu je priveden zbog seksualnog napada
PARIZ - Francuski glumac Gerard Depardieu (75) uhićen je pod optužbom za seksualne napade koji su se dogodili 2014. na snimanju filma Le Magicien et les Siamois Jean-Pierrea Mockyja i 2021. na snimanju filma Volets verts Jeana Beckera.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE