GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Muzej krapinskih neandertalaca osvojio nagradu Europske mreže kulturnog turizma

Muzej krapinskih neandertalaca osvojio nagradu Europske mreže kulturnog turizma
PRIZNANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.10.2021 / 19:35
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Muzej krapinskih neandertalaca s Nalazištem Hušnjakovo osvojio je prestižnu nagradu Europske mreže kulturnog turizma (ECTN Awards 2021.) u kategoriji Arheološka nalazišta i muzeji kao atrakcije kulturnog turizma, izvijestilo je u petak Ministarstvo kulture i medija (MKM).

Muzej je nagradu osvojio zahvaljujući izvrsnoj suvremenoj prezentaciji prapovijesne, arheološke i antropološke teme, a posebno zbog zasluženog statusa nezaobilazne kulturno-turističke destinacije Europe koju godišnje posjeti 100 tisuća posjetitelja iz cijeloga svijeta, ističe se u priopćenju.

U obrazloženju nagrade posebno su istaknute kreativne metode rada s djecom i mladima, suradnja s lokalnom zajednicom u kojoj se muzej profilirao kao glavni generator kulturnih događanja, što ga čini primjerom dobre prakse održivog kulturnog turizma na svom području.

Zahvaljujući još jednoj međunarodnoj nagradi, Muzej je potvrdio svoju europsku dimenziju i prepoznatljivost, dokaz da je kulturu krapinskog pračovjeka pretvorio u brend svjetskih razmjera, ističu iz Ministarstva.

Finalisti u istoj kategoriji bili su i plovidbeni interpretacijski centar pomorske baštine otoka Lošinja Loger Nerezinac te Gradski muzej Zenica iz Bosne i Hercegovine.

MKM ističe da su se među četrdesetak kandidata u šest kategorija našla još dva hrvatska muzeja, odnosno interpretacijska centra, te tako dokazali kreativnost naših muzealaca što prepoznaju i međunarodni stručnjaci.

Finalisti ECTN nagrada za 2021., u ostalim kategorijama, od ukupno šest, bili su i Rab Archaeological (T)races i Muzej čokolade Zagreb.

ECTN je paneuropska mreža posvećena razvoju i promociji održivog kulturnog turizma, a ovogodišnja svečana dodjela nagrada održana je u Ateni tijekom 14. ECTN-ove Konferencije kulturnog turizma s glavnom temom obnove europskog turizma kroz kulturu, baštinu i kreativnost.

Tagovi: Muzej krapinskih neandertalaca, Europska mreža kulturnog turizma
PROČITAJ I OVO
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE