GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Na prva tri mjesta po gledanosti Art-kina u 2019. godini domaći filmovi

Na prva tri mjesta po gledanosti Art-kina u 2019. godini domaći filmovi
GLEDANOST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.02.2020 / 13:43
Autor: SEEbiz
RIJEKA - Prelazeći brojku od pedeset pet tisuća posjetitelja Art-kina u 2019. godini, prva tri mjesta po gledanosti u riječkom kinu u protekloj godini uvjerljivo zauzimaju domaći filmovi: Dnevnik Diane Budisavljević Dane Budisavljević na prvom mjestu s 2.090 gledatelja, Koja je ovo država Vinka Brešana s 1.919 gledatelja i Posljednji Srbin u Hrvatskoj Predraga Ličine na trećem mjestu s 1.338 gledatelja.

Rezultat je to godišnje analize posjećenosti Art-kina koje proteklih jedanaest godina posebnu pažnju posvećuje upravo domaćem filmu i njegovoj promociji.

- Izrazito nam je drago vidjeti da naša publika s takvim zanimanjem prati domaću filmsku produkciju i da taj interes raste iz godine u godinu. Art-kino od svojih početaka gledateljima nastoji približiti rad naših filmaša, a u tom se smislu praksa organiziranja posebnih premijernih prikazivanja hrvatskih i regionalnih filmova te popratnih programa poput Kave s autorom pokazala izrazito uspješnom. Na riječke premijere filmova u Art-kinu redovito pristižu brojni članovi filmskih ekipa – redatelji, producenti, scenaristi, glumci i snimatelji – i to su lica koje naši gledatelji već znaju, s njima imaju priliku razgovarati te njihov rad prepoznaju i prate. A zadovoljstvo počiva i na drugoj strani – filmske djelatnike redovito vesele riječke premijere njihovih filmova u Art-kinu i poseban interes naše publike. Mnogi nam kažu da smo po tome prepoznatljivi u Hrvatskoj i to nas izrazito veseli, kaže ravnateljica Art-kina Slobodanka Mišković.

Da Art-kino svojim angažmanom oko domaćeg filma može biti primjer drugima, kaže autorica najgledanijeg filma u Rijeci u protekloj godini, redateljica Dana Budisavljević.

- Presretna sam jer ovaj rezultat pokazuje da je bila dobra odluka prihvatiti poziv Art-kina Croatia da s Dnevnikom Diane Budisavljević otvorimo jesensku sezonu kina. Zahvaljujemo što su prepoznali naš trud da film dođe do što većeg broja publike i neizmjerno nam u tome pomogli. Slobodanka Mišković i njena ekipa promišljenim i kvalitenim radom vode ovu kulturnu instituciju u potpunosti opravdavajući smisao javne ustanove koja energiju i znanje posvećuje domaćem i europskom filmu, razvoju publike, radu s mladima i brojnim drugim skupinama. Tri domaća filma na ljestvici najgledanijih su, nadam se, i poticaj HAVC-u i distributerima da jače ulazu u promociju domaćih naslova. Želim Art-kinu Croatia i EPK 2020 najluđu i najbolju godinu, u kojoj ću i ja ove godine biti česti gost, kazala je Dana Budisavljević.

Izuzev tri vodeća filma, tijekom 2019. godine na repertoaru Art-kina bilo je još mnoštvo domaćih i regionalnih filmova: Sam samcat Bobe Jelčića, Mali Antonija Nuića, Lada Kamenski Sare Hribar i Marka Šantića, Dom Darija Pleića, Moj dida je pao s Marsa Dražena Žarkovića i Marine Andree Škop, Ljetnikovac Damira Čučića, Kula smrti Bernardina Modrića, Izbrisana Mihe Mazzini, IKEA for YU Marije Ratković Vidaković i Dinke Radonić, Teret Ognjena Glavonića, Prazni sati Mate Ugrina, Glumim, jesam Miroslava Mandića i Tusta Andreja Korovljeva,

Tagovi: Art-kino, Dnevnik Diane Budisavljević, Dana Budisavljević, Slobodanka Mišković, Vinko Brešan, Predrag Ličina
PROČITAJ I OVO
Preminula Slađana Milošević
IN MEMORIAM
Preminula Slađana Milošević
BEOGRAD - Avangardna umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je FoNetu njena prijateljica Biljana Petrović.
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
JASNA PORUKA
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
ZAGREB - Rebel Wilson napisala je autobiografsku knjigu “Rebel Rising” koja će biti objavljena 2. travnja i u kojoj opisuje svoje nekonvencionalno putovanje od odrastanja u Australiji do uspjeha u Hollywoodu.
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
ODUŠEVLJENJE
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
BEOGRAD - Brojne ljubitelje ex yu rocka i novog vala oduševila je audio snimka, koja je prije nekoliko dana objavljena na Instagram stranici Kontakt konferencije koja je minulog vikenda održana u Beogradu.
Preminuo Abdulah Sidran
IN MEMORIAM
Preminuo Abdulah Sidran
SARAJEVO - Legendarni bosanskohercegovački. pjesnik, prozaik i filmski scenarist Abdulah Sidran preminuo je u 80. godini, javlja Klix.ba.
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
IN MEMORIAM
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
PARIZ - Francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff preminuo je u petak u Sjedinjenim Državama u 98. godini, javlja francuska novinska agencija AFP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE