GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nagrada BOOKtiga Ivani Bodrožić

Nagrada BOOKtiga Ivani Bodrožić
KNJIŽEVNE NAGRADE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.09.2022 / 07:56
Autor: SEEbiz / H
POREČ - U sklopu festivala pročitanih knjiga BOKtiga i prodajnog sajma BOOKtižin koji je u četvrtak svečano otvoren u Poreču, večeras je dodijeljena Nagrada BOOKtiga ovogodišnjoj laureatkinji, Ivani Bodrožić, za najčitaniji roman lani u svim knjižnicama Istarske županije - "Sinovi, kćeri".

Tom je prigodom ravnateljica Gradske knjižnice Poreč Irides Zović istaknula kako je misija porečkoga Festivala okupiti sve zaljubljenike u čitanje, volontere i antikvare te tako u nekoliko posebnih dana festivala obogatiti kulturni život građana i oživjeti starogradsku jezgru.

"BOOKtiga na poseban način okuplja i sve knjižnice Istre. Kontinuitet, ustrajnost i međunarodna suradnja samo su neke od kvaliteta ovoga festivala koji je od neprocjenjive vrijednosti za porečku knjižnicu. Velik je to poticaj za daljnji razvoj" - poručila je Zović.

Ovogodišnja BOOKtiga donosi puno događanja te progovara na sebi svojstven način. Ovogodišnjim konceptom, koji potpisuje Studio Sonda, ukazuje na raznolikost i autentičnost naslova svojstvenih festivalu rabljenih knjiga. Tako će posjetitelje u knjižnici, uz tisuće doniranih knjiga na policama, dočekati pripremljeni paketi, spakirani prema području interesa, a ponudu na sajmu i ove su godine upotpunili renomirani antikvarijati iz Zagreba, Rijeke, Ljubljane i Kopra.

Dodjelom Nagrade BOOKtiga, kako se čulo, na osobit se način zatvara krug koji čine autor - čitatelj i nanovo - autor.

Nakon Umaga, Buja, Novigrada, Buzeta, Pazina, Labina, Pule i Rovinja "Sinovi, kćeri" vratili su se u grad pročitanih knjiga, u autoričine ruke, ispisani dojmovima čitatelja, a takva, ispisana i iščitana knjiga donosi autoru ono što on najviše priželjkuje - odgovor na pitanje kako je utjecala na njihove živote.

Nagradu je Ivani Bodrožić uručio pročelnik Upravnog odjela za kulturu i zavičajnost Istarske županije Vladimir Torbica istaknuvši kako je nagrada BOOKtiga još jedna u nizu nagrada koje su joj dodijeljene u Istarskoj županiji te kako ga veseli da istarski čitatelji prepoznaju "ovakve hrabre, društveno angažirane i snažne književne teme".

Tagovi: Nagrada BOOKtiga, Ivana Bodrožić, Gradska knjižnica Poreč, Irides Zović
PROČITAJ I OVO
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
EPILOG
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
NEW YORK - Žalbeni sud New Yorka poništio je u četvrtak presudu bivšem holivudskom producentu Harveyju Weinsteinu zbog spolnog zlostavljanja 2020., slučaja koji je doveo do pokreta #MeToo.
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE