GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nagrađivani film Mare dostupan online u Hrvatskoj

Nagrađivani film Mare dostupan online u Hrvatskoj
FILMOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.12.2020 / 18:54
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Nakon što je prikazan na brojnim međunarodnim festivalima diljem svijeta gdje je osvojio brojna priznanja, uz sjajan prijem filmske struke te nakon kino distribucije u Europi, hrvatsko-švicarski film 'Mare' redateljice Andree Štake od danas svim gledateljima postaje dostupan online na platformi kina Europa.

Film Mare svoj je festivalski put započeo na Berlinaleu, da bi potom bio prikazan na brojnim svjetskim festivalima i ovjenčan nizom nagrada – između ostalog nagradom CICAE - Međunarodne konfederacije umjetničkih kina, kao i Srcem Sarajeva Mariji Škaričić za upečatljivu interpretaciju naslovne junakinje na filmskom festivalu u Sarajevu; nagradom publike na međunarodnom filmskom festivalu Al Este u Peruu, nagradom žirija na festivalu Al Este u Kolumbiji, posebnim priznanjem na festivalu CinEast u Luksemburgu. U proteklim je mjesecima film prikazan u kinima diljem Europe kao i domaćim kinima, sada u skladu sa aktualnom situacijom postaje svima dostupan ONLINE. Cijena najma filma iznosi 15 kuna. 

Mare je treći dugometražni film ove hrvatsko-švicarske redateljice (film Gospođica nagrađen je Zlatnim leopardom, Cure – život druge), u kojem ona vješto rastvara slojeve ženskog identiteta u malenom hrvatskom gradu. Priča prati ženu (Marija Škaričić) koja, preplavljena svakodnevnim brigama i obvezama, pokuša u svom životu prisvojiti prostor samo za sebe. Mare živi pored aerodroma s mužem i troje tinejdžera, ali nije nikada letjela avionom. Ona voli svoju obitelj, no istovremeno žudi za promjenom i intenzitetom koji joj svakodnevica ne omogućuje. Nakon slučajnog susreta sa strancem ona stavlja dosadašnji život na kušnju.

Pored Marije Škaričić, u filmu glume Goran Navojec, Ivana Roščić, Nikša Butijer, Mirjana Karanović, Zdenko Jelčić te poljski glumac Mateuzs Kosciukiewicz. Autorsku ekipu filma čine direktor fotografije Erol Zubčević, scenografkinja Jana Plećaš, kostimografkinje Sara Giancane i Valentina Vujović te majstorica maske Sabine Fluckinger. Film je nastao kao švicarsko-hrvatska koprodukcija u suradnji produkcijskih kuća Okofilm Productions, producenata Thomasa Imbacha i Andree Štake te Dinaridi Film koproducentice Tene Gojić.

Projekt su podržali Eurimages, švicarski nacionalni filmski fondovi, MEDIA Švicarska, Hrvatski audiovizualni centar, Grad Dubrovnik, TZ Grada Dubrovnika i Konavala, švicarska nacionalna televizija i televizija ZDF/ARTE.

Tagovi: film Mare, Andrea Štaka, Marija Škaričić, Goran Navojec, Ivana Roščić, Nikša Butijer, Mirjana Karanović, Zdenko Jelčić
PROČITAJ I OVO
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE