GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nagrađivani film Mater prikazuje se u francuskim kinima

Nagrađivani film Mater prikazuje se u francuskim kinima
FILMOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.06.2021 / 22:47
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Film 'Mater' redatelja i scenarista Jure Pavlovića prikazuje se u 16 francuskih kina pod nazivom 'Mère et fille', u distribuciji Damned Films.

Hrvatski audiovizualni centar je izvijestio i da film prate i pozitivne kritike koje su izašle u respektabilnim novinama Le Monde i magazinu Télérama.

Kako se podsjeća, Pavlovićev film je na prošlogodišnjem Pulskom filmskom festivalu osvojio tri Zlatne Arene, a i u hrvatskim kinima ga je publika odlično prihvatila.

Priču o kompleksnom odnosu majke i kćeri, koja se zbog majčine bolesti vratila iz Njemačke, prenijele su Daria Lorenci - Flatz u ulozi kćeri Jasne i doajenka hrvatskog glumišta Neva Rošić kao majka.

Za kameru je bila zadužena Jana Plećaš, koja je radila i scenografiju, a film su montirali Jure Pavlović i Dragan Von Petrovic. Zvuk je oblikovao Martin Semenčić, a kostimografiju potpisuje Katarina Zaninović.

Film je nastao u produkciji hrvatske Sekvence te koprodukciji srpskog Wake Up Film & Video Productiona, francuskog Les Films de l'oeil sauvage te bosanskohercegovačkog Udruženja Novi Film.

Tagovi: film Mater, Jure Pavlović, Daria Lorenci-Flatz, Neva Rošić, Vera Zima, Dnevnik Diane Budisavljević, Alma Prica, Dana Budisavljević, Taormina film Festival
PROČITAJ I OVO
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
EPILOG
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
NEW YORK - Žalbeni sud New Yorka poništio je u četvrtak presudu bivšem holivudskom producentu Harveyju Weinsteinu zbog spolnog zlostavljanja 2020., slučaja koji je doveo do pokreta #MeToo.
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE