GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nagrađivani film Murina kreće u kina širom Hrvatske

Nagrađivani film Murina kreće u kina širom Hrvatske
FILMOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.08.2021 / 13:23
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Film "Murina" redateljice i scenaristice Antonete Alamat Kusijanović, nagrađen ljetos u Cannesu Zlatnom kamerom (Camera d’Or), od 26. kolovoza prikazuje se u hrvatskim kino-dvoranama, priopćeno je u četvrtak iz HAVC-a.

Prva svečana projekcija održat će se 24. kolovoza u 20 sati u ljetnom kinu Slavica u Dubrovniku, odakle dolaze redateljica Alamat Kusijanović i glavna glumica Gracija Filipović te još neki članovi filmske ekipe.

Film će potom biti prikazan u dvoranama Cinestara i Cineplexxa, u ljetnim kinima Kina Mediteran i u ostalim kinima Kino mreže širom Hrvatske. Pred publiku stiže ekipa filma koja će gostovati na svečanim projekcijama u Dubrovniku, Splitu, Hvaru, Jelsi, Zagrebu, Rijeci te drugim gradovima

Svečane projekcije najavljene su i na splitskim Bačvicama, ljetnim kinima u Jelsi i Hvaru, potom još na Ljetnoj pozornici Tuškanac i u riječkom Art-kinu Croatia.

Film "Murina" premijeru je imao ljetos u Cannesu gdje je nagrađen Zlatnom kamerom (Camera d’Or) kao najbolji debitantski film u konkurenciji festivala.

Hrvatska premijera održana je na Pulskom filmskom festivalu gdje je publika "Murinu" nagradila Zlatnim vratima Pule kao najbolji film, glumica Danica Ćurčić nagrađena je Zlatnom arenom za najbolju žensku ulogu, a Antoneta Alamat Kusijanović Brezom kao najbolja debitantica festivala.

Tagovi: Antoneta Alamat Kusijanović, Gracija Filipović, film Murina, Leon Lučev
PROČITAJ I OVO
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
Stereosonic Music Festival u lipnju u Areni Zagreb
NAJAVE
Stereosonic Music Festival u lipnju u Areni Zagreb
ZAGREB - Zagreb sredinom lipnja postaje epicentar na karti najvećih svjetskih glazbenih dogadjanja. U periodu od 14. do 15. lipnja zagrebačka Arena će biti domaćin Stereosonica, velikog svjetskog festivala elektronske glazbe.
Sutra počinje 21. ZagrebDox
FESTIVALI
Sutra počinje 21. ZagrebDox
ZAGREB - Projekt kojeg je prije dva desetljeća pokrenula skupina dokumentarnih entuzijasta na čelu s Nenadom Puhovskim, a koji je do danas posjetilo 350 000 posjetitelja otvorit će film iz programa Happy Dox, Nasmijana Gruzija.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE