GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Najuspješnija Ultra srušila sve rekorde

Najuspješnija Ultra srušila sve rekorde
REKORDI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.08.2023 / 21:15
Autor: SEEbiz / H
SPLIT - Deveti festival ULTRA Europe, sudeći prema prvim brojkama, najuspješniji je dosad, kažu organizatori, koji se već pripremaju za jubilarni, 10. festival, piše u srijedu Večernji list.

U sedam dana trajanja, ove je godine festival posjetilo 150.000 obožavatelja, iz rekordne 143 zemlje. Najviše je bilo gostiju iz Španjolske, SAD-a, Australije, Velike Britanije, Francuske, Njemačke, Hrvatske, Norveške, Italije i Poljske. Bili su tu i posjetitelji iz zemalja poput Meksika, Kolumbije, Andore, Saudijske Arabije, Egipta, Kuvajta, Alžira, Paname, Portorika, Dominikanske Republike…

Zabilježeno je više od 200.000 noćenja, a gosti su dolazili automobilima, autobusima, vlakovima, avionima, te s više od 150 plovila. ULTRA Europe morsku flotu činilo je 10 luksuznih jahti te više od 150 jedrilica, dok je ona zračna, uz brojne redovite zračne linije, upisala i dolazak 60 privatnih aviona.

“Nijedan festival na svijetu ne može se pohvaliti takvom glazbenom mornaricom, što je samo još jedna potvrda da su Split, Hvar, Brač i Vis te unikatni koncept festivala kao jedinstvenog destinacijskog glazbenog događanja, bili pun pogodak i pravi smjer za turističko pozicioniranje Hrvatske među mlađom svjetskom festivalskom populacijom”, ističe organizator, tvrtka MPG Live, koja je od 2017. ekskluzivni organizator i promotor festivala ULTRA Europe.

U organizaciji festivala sudjelovalo je više od 3000 ljudi, posjetitelje je zabavljalo više od 200 DJ-eva na devet pozornica u četiri grada, a festival je pratilo više od 200 akreditiranih domaćih i inozemnih novinara. Festival je prilika za promociju destinacije, a platforma društvenih mreža festivala jedna je od najvećih u ovom dijelu Europe, ističe organizator.

Tijekom festivala objavljeno je na njoj više od 3 milijuna impresija, a festival se moglo pratiti i u prijenosu uživo na Facebooku i YouTubeu, pa je tako zabilježeno gotovo 4 milijuna korisnika, s time da te brojke svaki dan rastu jer se najbolji trenuci i dalje mogu gledati na svim službenim kanalima festivala i izvođača.

Tagovi: Ultra, Ultra Europe
PROČITAJ I OVO
Taylor Swift nastavlja rušiti rekorde
REKORDI
Taylor Swift nastavlja rušiti rekorde
LOS ANGELES - Pop megazvijezda Taylor Swift nalazi se na prvom mjestu glazbene ljestvice sa svojim albumom "The Tortured Poets Department", objavio je Billboard, dodajući da je tijekom prvog tjedna od objavljivanja prodan 1,91 milijun primjeraka tradicionalnih albuma, među kojima 859 tisuća vinilnih ploča, što je rekordna prodaja u modernom dobu.
Uspon njemačkog filma na međunarodnoj sceni
USPJESI
Uspon njemačkog filma na međunarodnoj sceni
BERLIN - Njemački film sada je na dobrom putu, kažu glumica Alexandra Maria Lara i redatelj Florian Gallenberger.
Depardieu je priveden zbog seksualnog napada
PRIVOĐENJE
Depardieu je priveden zbog seksualnog napada
PARIZ - Francuski glumac Gerard Depardieu (75) uhićen je pod optužbom za seksualne napade koji su se dogodili 2014. na snimanju filma Le Magicien et les Siamois Jean-Pierrea Mockyja i 2021. na snimanju filma Volets verts Jeana Beckera.
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
U KINIMA U SVIBNJU
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
ZAGREB - Za mjesec svibanj hrvatski distributeri i kino-prikazivači pripremili su šesnaest premijernih filmova.
U Meštrovićevom paviljonu svečano otvoren 37. salon mladih
SALON
U Meštrovićevom paviljonu svečano otvoren 37. salon mladih
ZAGREB - Na ceremoniji održanoj ispred Meštrovićevog paviljona, u četvrtak je otvoren 37. salon mladih uz prigodne govore Ivane Andabake, ravnateljice HDLU-a, Tomislava Buntaka, predsjednika HDLU-a, Lovre Japundžića, kustosa centralne izložbe Salona Pao sat u bunar, Lore Rajčić i Ivane Završki, kustosica izložbe Situacija koja se otvara 22. svibnja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE