GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nakon dvomjesečne tišine, Lisinski svira 24 sata dnevno

Nakon dvomjesečne tišine, Lisinski svira 24 sata dnevno
NORMALIZACIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.05.2020 / 14:25
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Dva mjeseca nakon što je Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog zatvorila vrata zbog mjera sprječavanja širenja koronavirusa, u petak 8. svibnja inauguriran je program cjelodnevnog puštanja glazbe na otvorenom kojim se Dvorana do daljnjega bori protiv tišine.

"Prvo nas je virus potjerao iz dvorane i zatvorio sve ulaze, a onda nas je potres uzdrmao. Međutim, nismo pristali na apsolutnu tišinu, nego smo odlučili odgovoriti s glazbom", rekao je ravnatelj Dražen Siriščević na konferenciji za novinare u petak ispred glavnog ulaza u KD Lisinski. "Ulaz nemamo, ali našli smo izlaz. Za sve ljude dobre volje i one koji će to tek postati", dodao je.

Program "Lisinski na otvorenom" odvijat će se 24 sata na dan, sedam dana u tjednu, a glazba koja će se moći čuti na Ulici grada Vukovara i Trgu Stjepana Radića – iz zvučnika postavljenih na južnom i zapadnom dijelu pročelja Dvorane – je klasika, popularna glazba, jazz, tradicijska glazba. Ukupno je na play listi gotovo 200 različitih glazbenih primjera glazbenika koji su tijekom povijesti Dvorane nastupali u njoj.

"Nastupali su najveći svjetski orkestri, dirigenti, solisti, različite vrste glazbe su se čule, od klasike, do tradicionalne glazbe, popularne glazbe, jazza. Sve to sad ćemo slušati ovdje, izvan Dvorane, okružiti Dvoranu glazbom, dok je jednog dana, a nadam se da će to biti uskoro, ne otvorimo", napomenuo je Siriščević.

Informacije o tome koja se glazba sluša bit će objavljivane na displayu na pročelju Dvorane, odmah pokraj "Kalendara tišine", na kojemu Dvorana odbrojava dane koji su prošli od kad je bila prisiljena zatvoriti svoja vrata. Do danas je prošlo 58 dana.

"Od trenutka kada je dvorana zatvorena, kada ovdje više nije bilo nikakvih događanja, počeli smo brojati dane, sate, minute i sekunde tišine. Nadam se da će ovaj kalendar uskoro otići u povijest i da ćemo moći ući u dvoranu", rekao je Siriščević.

Kazao je kako se nada da će taj svojevrsni "bunt", proizašao iz prkosa prema situaciji i ponosa prema svemu onome što je Dvorana ostvarila u prošlosti, saživjeti s gradom, te da će slučajni i namjerni prolaznici uživati u tom, još jednom neprocjenjivom doživljaju koji Dvorana nudi.

Zahvalio je Gradu Zagrebu i gradonačelniku Milanu Bandiću što je imao sluha i što je podržao inicijativu, te ZAMP-u što je omogućio korištenje glazbe bez prevelikih naknada. "Na nama je sada samo da biramo što više što ljepših glazbenih brojeva i da svi uživaju u tome. Vidimo se u Lisinskom, a do tada - uživajte u glazbi oko Lisinskog", poručio je Siriščević.

Tagovi: KD Vatroslav Lisinski, Dražen Siriščević
PROČITAJ I OVO
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
Stereosonic Music Festival u lipnju u Areni Zagreb
NAJAVE
Stereosonic Music Festival u lipnju u Areni Zagreb
ZAGREB - Zagreb sredinom lipnja postaje epicentar na karti najvećih svjetskih glazbenih dogadjanja. U periodu od 14. do 15. lipnja zagrebačka Arena će biti domaćin Stereosonica, velikog svjetskog festivala elektronske glazbe.
Sutra počinje 21. ZagrebDox
FESTIVALI
Sutra počinje 21. ZagrebDox
ZAGREB - Projekt kojeg je prije dva desetljeća pokrenula skupina dokumentarnih entuzijasta na čelu s Nenadom Puhovskim, a koji je do danas posjetilo 350 000 posjetitelja otvorit će film iz programa Happy Dox, Nasmijana Gruzija.
Preminuo Roberto Cavalli
IN MEMORIAM
Preminuo Roberto Cavalli
MILANO - Slavni talijanski modni dizajner Roberto Cavalli preminuo je danas u 83. godini.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE