GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nastupi Ansambla LADO na EXPO 2020

Nastupi Ansambla LADO na EXPO 2020
FOLKLOR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.03.2022 / 11:45
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Program povodom obilježavanja Nacionalnog dana Republike Hrvatske na EXPO 2020 6. ožujka uz svečanu ceremoniju uključivao je i zabavni program koji su pripremili izvođači Ansambla LADO.

Nakon nastupa u Al Wasl plazi za vrijeme svečane ceremonije, LADO je nastavio interpretaciju hrvatske glazbene, vokalne i plesne kulturne baštine na Jubilee pozornici uz LADO Electro. Projekt LADO Electro dva desetljeća spaja tradicijske glazbene izričaje s elektroničkom glazbom, a pokrenuli su ga 2002. godine Ansambl LADO i dvojac HR Electro – Hrvoje Crnić Boxer i Boris Harfman. Svi manji nastupi dijelova anasambla održali su se na raznim pozornicama EXPO-a uz reprezentativan instrumentalni program tradicijskih pjesama iz raznih hrvatskih krajeva, svirajući na tamburama i cijelom spektru hrvatskih tradicijskih glazbala.

Nastup Ansambla LADO nastavio se i 7. ožujka uz večernji koncertni program na Dubai Millennium amphitheater. Koncert je bio sastavljen od koreografija i vokalno-instrumentalnih dijelova iz različitih hrvatskih regija predstavljajući hrvatsku baštinu nastalu na raskrižju kultura, obogaćenu mediteranskim, balkanskim, panonskim i alpskim utjecajima. U programu su se izmjenjivale plesne koreografije, instrumentalne izvedbe orkestra i vokalnih solista uključujući Primoštensko kolo, drmeš Posavski bregi, Valpovačko kolo, skladbe Ftičica je letala i Zelinski mužikaši, Dubrovački linđo te plesovi i pjesme Baranje pod nazivom Ej sviraj Pavo. Osim zaljubljenika u LADO i Hrvata koji su posjetili EXPO 2020, publika je bila multinacionalna i svi su uživali jednakim žarom.

Uz protokolarne i zabavne dijelove programa u svrhu obilježavanja Nacionalnog dana Republike Hrvatske, posjetitelji hrvatskog paviljona također su mogli virtualno posjetiti Hrvatsku i uživati u njezinim ljepotama zahvaljujući potpuno novom iskustvu proširene stvarnosti (AR) koje je kreirao Mastercard kako bi pomogao dočarati hrvatsku turističku ponudu i približiti hrvatske ljepote kroz inovativni oglašivački alat. Zahvaljujući suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom, interaktivno iskustvo u 360° okruženju, koje pokazuje što Hrvatsku čini tako primamljivom turističkom destinacijom, dostupno je posjetiteljima do 10. ožujka na EXPO-u, a iskustvu se može pristupiti i na platformi priceless.com putem pametnih telefona.

Tagovi: ansambl Lado, EXPO 2020, Hrvoje Crnić Boxer, Boris Harfman
PROČITAJ I OVO
Isabelle Huppert na čelu žirija na Venecijanskom filmskom festivalu
PRIZNANJA
Isabelle Huppert na čelu žirija na Venecijanskom filmskom festivalu
VENECIJA - Francuska glumica Isabelle Huppert, najpoznatija po ulozi sado-mazo profesorice klavira u istoimenom filmu (The Piano Teacher), predvodit će žiri ovogodišnjeg Venecijanskog filmskog festivala, objavio je danas 81. Venecijanski međunarodni filmski festival.
Vedrana Rudan objavila da boluje od raka, prestaje pisati blog
LOŠE VIJESTI
Vedrana Rudan objavila da boluje od raka, prestaje pisati blog
RIJEKA - Hrvatska književnica Vedrana Rudan objavila je da boluje od raka.
Taylor Swift nastavlja rušiti rekorde
REKORDI
Taylor Swift nastavlja rušiti rekorde
LOS ANGELES - Pop megazvijezda Taylor Swift nalazi se na prvom mjestu glazbene ljestvice sa svojim albumom "The Tortured Poets Department", objavio je Billboard, dodajući da je tijekom prvog tjedna od objavljivanja prodan 1,91 milijun primjeraka tradicionalnih albuma, među kojima 859 tisuća vinilnih ploča, što je rekordna prodaja u modernom dobu.
Uspon njemačkog filma na međunarodnoj sceni
USPJESI
Uspon njemačkog filma na međunarodnoj sceni
BERLIN - Njemački film sada je na dobrom putu, kažu glumica Alexandra Maria Lara i redatelj Florian Gallenberger.
Depardieu je priveden zbog seksualnog napada
PRIVOĐENJE
Depardieu je priveden zbog seksualnog napada
PARIZ - Francuski glumac Gerard Depardieu (75) uhićen je pod optužbom za seksualne napade koji su se dogodili 2014. na snimanju filma Le Magicien et les Siamois Jean-Pierrea Mockyja i 2021. na snimanju filma Volets verts Jeana Beckera.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE