GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nebesa i Kazneni udarac na filmskom festivalu u Locarnu

Nebesa i Kazneni udarac na filmskom festivalu u Locarnu
FESTIVALI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.08.2021 / 14:25
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Film "Nebesa" Srđana Dragojevića imat će svoju svjetsku premijeru 5. kolovoza u Međunarodnom natjecanju Locarno Film Festivala, a kratkometražni "Kazneni udarac" Roka Bičeka šest dana kasnije u sklopu novog natjecateljskog programa "Autorski kratki".

Dugometražni igrani film "Nebesa", manjinska koprodukcija Studija dim i koproducentice Darije Kulenović Gudan, mračna je komedija ispričana kroz tri priče jedne obitelji koja se proteže kroz tri desetljeća (1993, 2001, 2026).

Film istražuje utjecaj čudesa na suvremeno društvo, a brojni likovi se ponovno pojavljuju, isprepliću te utječu jedni na druge u sve bizarnijim okolnostima, napominje se u najavi Hrvatskog audiovizualnog centra.

Glavni je lik Stojan koji, dok mijenja žarulje, doživi neobičnu nesreću nakon koje dobije svjetleću aureolu iznad glave. Vrlo brzo postaje nova atrakcija u gradu, što se ne sviđa njegovoj supruzi Nadi. Novopečeni svetac počinje voljeti svoj novi način života, no ubrzo se okreće zastrašujućim zločinima.

Prema riječima redatelja, to je njegov najpristupačniji film do sada. "Vjerujem da ovaj film nosi snažan potencijal za kino publiku u cijelom svijetu jer još uvijek vjerujem u kino. U komunikativno, smiješno, uvjerljivo kino za prosječne zaposlene žene i muškarce", rekao je Dragojević.

Na 74. izdanju filmskog festivala u Locarnu s ukupno 17 naslova konkurirat će za glavnu festivalsku nagradu Zlatni leopard.

Film je sufinanciran sredstvima HAVC-a, a glavne uloge igra troje hrvatskih glumaca (Goran Navojec, Ksenija Marinković i Bojan Navojec).

Radnja "Kaznenog udarca" vrti se oko Matije i Franje koji provode popodne na seoskom nogometnom igralištu, no u igri ih prekinu stariji dječaci koji se počnu iživljavati nad jednim od njih.

Priča se temelji na događaju opisanom u romanu "Črna mati zemla" Kristiana Novaka, a uz režiju, Rok Biček s piscem potpisuje i scenarij. Snimljen je na međimurskom dijalektu.

Uloge u filmu imaju Gabrijel Dolenec, David Ivanović, Karlo Žganec, David Šafarić, Simon Herperger, Jakov Feher i Radovan Kočila.

Film nastaje u produkciji Antitalenta i Cvinger filma te koprodukciji Zwinger filma (Austrija), među ostalim, uz potporu HAVC-a.

"Autorski kratki" novi je natjecateljski program Locarno Film Festivala namijenjen kratkometražnim i srednjometražnim filmovima već etabliranih autora čiji će radovi na festivalu imati svjetske ili festivalske premijere. Ove godine prikazuje ukupno 10 filmova.

U nenatjecateljskom programu "Švicarska panorama" prikazuje se i švicarsko-hrvatska koprodukcija "Mare" redateljice Andree Štake.

Ovogodišnji Locarno Film Festival održat će se od 4. do 14. kolovoza, a jedna od članica žirija natjecateljskog programa "Filmaši sadašnjosti" je Vanja Kaluđerčić iz Pule, direktorica Međunarodnog filmskog festivala u Rotterdamu.

Tagovi: film Nebesa, srđan Dragojević, Goran Navojec, Ksenija Marinković, Bojan Navojec, film Kazneni udarac; Rok Biček, Filmski festival u Locarnu
PROČITAJ I OVO
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
Stereosonic Music Festival u lipnju u Areni Zagreb
NAJAVE
Stereosonic Music Festival u lipnju u Areni Zagreb
ZAGREB - Zagreb sredinom lipnja postaje epicentar na karti najvećih svjetskih glazbenih dogadjanja. U periodu od 14. do 15. lipnja zagrebačka Arena će biti domaćin Stereosonica, velikog svjetskog festivala elektronske glazbe.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE