GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Netipična Mostra: Maske, dezinficijens i prazna sjedala

Netipična Mostra: Maske, dezinficijens i prazna sjedala
FESTIVALI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.08.2020 / 10:11
Autor: SEEbiz / H
VENECIJA - Organizatori venecijanske Mostre krajem prošlog tjedna objavili su sigurnosne smjernice o ponašanju tijekom pandemije koronavirusa i nadaju da će najstariji svjetski filmski festival na taj način uspjeti zadržati svoj prestiž i ostati pošteđen zaraze.

Desetodnevni festival počinje idući mjesec na legendarnom Lidu, ali bit će, blago rečeno, netipičan.

Venecijanski filmski festival ove je godine još važniji jer su svi ostali otkazani, uključujući Mostrina najvećeg konkurenta, festival u Cannesu.

Zbog porasta broja novih slučajeva zaraze koronavirusom zadnjih dana u Europi, uključujući i Italiju, postrožene su mjere na prvome festivalu koji će se održati usred pandemije.

Organizatori su i ranije upozorili da će festival, čije je održavanje predviđeno za razdoblje od 2. do 12 rujna, biti 'spušten' na nižu razinu jer tisuće filmaša, glumaca i novinara ne može doći u Veneciju zbog ograničenja kada su putovanja posrijedi.

Ipak, na prestižni festival, koji se ove godine održava 77. put, stići će stotine novinara i većinom europskih selebritija.

Organizatori kažu da će svi oni koji stižu iz zemalja izvan šengenske zone morati prije putovanja pokazati rezultate testiranja, a potom će se u Veneciji testirati još jedanput.

Skeneri za mjerenje temperature bit će postavljeni na svim ulazima na neko festivalsko događanje, a u svakom će se kutku nalaziti tekućina za dezinfekciju ruku. Maske su obvezne i u dvoranama i na otvorenim prostorima.

Fanovima neće biti dopušteno da se približe crvenom tepihu, u uobičajenim okolnostima vrlo gledanoj zvjezdanoj modnoj paradi. I to će zadovoljstvo pripasti jedino akreditiranim fotografima, a u kinima će svako drugo sjedalo ostati prazno.

Ove će godine biti prikazano 60 filmova u pet različitih kategorija, uključujući 18 u natjecateljskoj. Predsjednica žirija je Australka Cate Blanchett.

Tagovi: Filmski festival u Veneciji, Mostra, Cate Blanchett
PROČITAJ I OVO
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE