GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Neuspješna dražba za ljubljanski kino kompleks Kolosej

Neuspješna dražba za ljubljanski kino kompleks Kolosej
KINO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.04.2022 / 21:20
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Prva javna dražba za prodaju multipleksa kina Kolosej, koju je stečajni upravitelj Kolosej kinematografa sazvao 15. travnja, bila je neuspješna.

Za multipleks koji se nalazi u ljubljanskom trgovačkom centru BTC nije uplaćeno jamstvo, niti je bilo koji ponuditelj sudjelovao na dražbi, objasnio je za STA stečajni upravitelj Tomaž Čad.

Početna cijena multipleksa određena je na 7,6 milijuna eura, a stečajni upravitelj je dizanjem početne cijene raspisao dražbu za petak. Ponuditelji su najmanje jedan radni dan prije aukcije trebali uplatiti 760.000 eura pologa, ali to nitko nije učinio, niti je itko od potencijalnih kupaca prisustvovao dražbi u petak.

Kako je najavio Čad, očekuje se da će se novi postupak prodaje održati do početka ljetnih sudskih praznika.

Dražba je sazvana nakon što je Viši sud u Ljubljani početkom veljače odbio žalbu razlučnih vjerovnika Reit investicije i Astraea investicije na prosinačku odluku Okružnog suda u Ljubljani o prodaji nekretnine na dražbi podizanjem početne cijene za 7,6 milijuna kuna eura, te jamstvo od 760.000 eura.

Kako je vidljivo iz objave presude Višeg suda iz veljače, Okružni sud je način prodaje i početnu cijenu odredio na temelju mišljenja razvodnog vjerovnika Ledava investicija, koja je prije nekog vremena otkupila tražbinu od NLB-a.

Na nekretnini koja se prodaje u zemljišnim knjigama upisana je hipoteka u iznosu od 5,5 milijuna eura s glavnicom u korist Ledava investicija. Za tu imovinu u zemljišnim knjigama upisano je i mnogo neriješenih pečata, jer je NLB Ledava ustupila nekoliko potraživanja ulaganjima, a zabilješke novog vjerovnika Ledava investicije još nisu upisane u zemljišne knjige. Ukupni zbroj nominalnih iznosa glavnice potraživanja je 16,55 milijuna eura s vremenskim razgraničenjem, prema presudi Višeg suda.

Tvrtka Kolosej kinematografi, koju vodi Sergej Racman, u studenom 2014. prodala je SIP-u kompleks kina Kolosej za 15 milijuna eura. Pritom su odredili da se kupoprodajna cijena mora podmiriti u roku od četiri godine.

Racman se zbog posla našao na optuženičkoj klupi, a tužiteljstvo ga tereti da je oštetio vjerovnike za iznos od dva milijuna eura, koliko je tvrtka SIP nekretnine dobila od najamnina nakon siječnja 2015. godine. Suđenje je ponovno počelo ispočetka u kolovozu prošle godine. Racman je otišao u inozemstvo nakon što je također bio pod istragom zbog sumnje na zlouporabu prostitucije, te su svi sudski postupci protiv njega obustavljeni. Kad je u studenom 2020. uhićen u Kanadi, koja ga je također izručila Sloveniji, protiv njega je nastavljen sudski postupak.

Tagovi: kino Kolosej, BTC Centar, Ljubljana, tomaž Čad, NLB Ledava, Sergej Racman
PROČITAJ I OVO
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
Stereosonic Music Festival u lipnju u Areni Zagreb
NAJAVE
Stereosonic Music Festival u lipnju u Areni Zagreb
ZAGREB - Zagreb sredinom lipnja postaje epicentar na karti najvećih svjetskih glazbenih dogadjanja. U periodu od 14. do 15. lipnja zagrebačka Arena će biti domaćin Stereosonica, velikog svjetskog festivala elektronske glazbe.
Sutra počinje 21. ZagrebDox
FESTIVALI
Sutra počinje 21. ZagrebDox
ZAGREB - Projekt kojeg je prije dva desetljeća pokrenula skupina dokumentarnih entuzijasta na čelu s Nenadom Puhovskim, a koji je do danas posjetilo 350 000 posjetitelja otvorit će film iz programa Happy Dox, Nasmijana Gruzija.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE