GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

New York Times preporučio roman Semezdina Mehmedinovića

New York Times preporučio roman Semezdina Mehmedinovića
KNJIŽEVNOST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.04.2021 / 12:31
Autor: SEEbiz / Klix.ba
NEW YORK - Čuveni New York Times je kao jednu od 10 preporuka za ovosedmično čitanje naveo roman "Moje srce", cijenjenog bh. književnika Semezdina Mehmedinovića.

Gregory Cowles, urednik u New York Timesu, je napisao tekst u kojem je naveo značajna ostvarenja koja vrijedi pročitati, a tu je bilo mjesta i za "Moje srce".

- Zdravstvene komplikacije su bile temelj ovog dirljivog autobiografskog romana bosanskog pisca koji je preživio opsadu Sarajeva i preselio se u Phoenix sa svojom porodicom 1996. godine. Puna očaravajućih zapažanja i ljepote, knjiga je protumjera eroziji sjećanja. Francine Prose ga u svojoj recenziji naziva moćnim, istovremeno dubokim i šarmantnim:

- Iako se bavi tragedijom, 'Moje srce' nikad nije depresivno, dijelom i sa bosanskog jezika kojeg je stručno prevela Celia Hawkesworth, a dijelom i zbog njegove dubine i iskrenosti osjećaja, inteligencije i velikodušnosti duha te preciznosti i originalnosti Mehmedinovićevih zapažanja", naveo Times je u svojoj preporuci.

Fotografija: Edvin Kalić

Tagovi: New York Times, Gregory Cowles, Semezdin Mehmedinović
PROČITAJ I OVO
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE