GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Novigrad je postao dom bluesa

Novigrad je postao dom bluesa
BLUES
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.06.2022 / 08:25
Autor: SEEbiz
NOVIGRAD - Novigrad je dobio novu prepoznatljivost - Festival Cittanova Blues Zero održan 24. i 25. lipnja na velikoj pozornici glavnog gradskog trga Piazza Grande. Tako je ovaj glazbeni žanr na velika vrata ponovno ušao u Novigrad i na sveopće oduševljenje brojne publike učinio ga gradom bluesa!

Na prepunom trgu obje večeri je vladala odlična atmosfera, a izvođači iz Hrvatske, Italije i SAD-a priredili su pravi spektakl dostojan Memphisa. Prvog dana festivala publika je uživala u izvedbama Edi east trans blues banda, Gennaroa Porcellija iz Napulja, Riccarda Staraja and Midnight BB te u genijalnoj zabavi uz Jam session u novigradskom Pubu 9. S velikim nestrpljenjem čekala se sljedeća večer kad su atmosferu užarili Franco Toro iz Trsta i Marco Pandolfi iz Vicenze te Queen of Beale Street Barbara Blue iz Memphisa koja se publici predstavila uz Davora Hačića. Sve je kulminiralo nenadmašnim nastupom The Screaming Wheelsa koji su grad protresli moćnim rock'n'rollom. I ovu je večer zatvorio Jam session u Pubu 9 u sitnim jutarnjim satima, sa samo jednom željom među okupljenima – da se ovo fantastično dvodnevno iskustvo ponovi. Stoga je odlična vijest da već sada možemo najaviti drugo izdanje Festivala Cittanova Blues koje će se održati sljedeće godine, a u međuvremenu velika zahvala ide svim izvođačima koji su posjetiteljima pružili vrhunski blues doživljaj te Gradu Novigradu i Turističkoj zajednici Novigrada, novigradskim ugostiteljima i poduzetnicima na podršci u organizaciji.

Naravno, svega ne bi bilo da Denis Makin i Vladimir Brajan nisu slijedili svoj san o blues festivalu u Novigradu, pa je zahvaljujući njihovom entuzijazmu taj san pretvoren u događaj koji je okrenuo novu stranicu povijesti u glazbenoj prepoznatljivosti grada. Ostatak će se tek ispisati, a prvi Cittanova Blues Zero tek je uvod u ono što slijedi u narednim godinama. I zato, već sada isplanirajte svoj dolazak na novigradski blues festival 2023. godine, jer će u svom drugom izdanju trajati čak deset dana uz pregršt cjelodnevnih koncerata, jam sessiona, prezentacija glazbenih instrumenata te popratne tehnike. I ono što je najvažnije, desetodnevnu školu bluesa za sve uzraste sa svjetski poznatim mentorima.

Jer blues je vječan, pripada minulim vremenima, sadašnjim trenucima i onima koji tek dolaze. On je svevremenska glazba čija vrijednost zauvijek ostaje zapisana dok se prenosi na buduće generacije i predstavlja neprocjenjivu vrijednost u glazbenoj umjetnosti. Pa kao što je rekao velikan ovog glazbenog žanra, John Lee Hooker, "the blues tells a story". A Novigrad je upravo ispisao novu priču koja će dobiti još bolje i uzbudljivije nastavke. Novigrad je postao dom bluesa.

Tagovi: Festival Cittanova Blues Zero, Novigrad, Denis Makin, Vladimir Brajan
PROČITAJ I OVO
Preminula Slađana Milošević
IN MEMORIAM
Preminula Slađana Milošević
BEOGRAD - Avangardna umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je FoNetu njena prijateljica Biljana Petrović.
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
JASNA PORUKA
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
ZAGREB - Rebel Wilson napisala je autobiografsku knjigu “Rebel Rising” koja će biti objavljena 2. travnja i u kojoj opisuje svoje nekonvencionalno putovanje od odrastanja u Australiji do uspjeha u Hollywoodu.
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
ODUŠEVLJENJE
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
BEOGRAD - Brojne ljubitelje ex yu rocka i novog vala oduševila je audio snimka, koja je prije nekoliko dana objavljena na Instagram stranici Kontakt konferencije koja je minulog vikenda održana u Beogradu.
Preminuo Abdulah Sidran
IN MEMORIAM
Preminuo Abdulah Sidran
SARAJEVO - Legendarni bosanskohercegovački. pjesnik, prozaik i filmski scenarist Abdulah Sidran preminuo je u 80. godini, javlja Klix.ba.
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
IN MEMORIAM
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
PARIZ - Francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff preminuo je u petak u Sjedinjenim Državama u 98. godini, javlja francuska novinska agencija AFP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE