GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Objavljen javni poziv za predlaganje programa koji potiču čitanje

Objavljen javni poziv za predlaganje programa koji potiču čitanje
ČITANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.02.2021 / 11:31
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Ministarstvo kulture i medija objavilo je javni poziv za predlaganje programa koji potiču čitanje i razvoj čitateljske publike u Hrvatskoj za 2021. godinu, kao jednu od aktivnosti u okviru Godine čitanja.

Cilj poziva je, navodi Ministarstvo, povećanje broja i vidljivosti programa koji omogućuju promicanje kulture čitanja, razvoj čitateljskih kompetencija, podizanje svijesti o važnosti čitanja, povećanje dostupnosti kulturnim sadržajima vezanim uz čitanje i književnost te stvaranje procesa koji će podići razinu sudjelovanja u kulturi čitanja te učiniti čitanje dostupnijim.

Pravo podnošenja prijava imaju samostalni umjetnici, umjetničke organizacije, ustanove u kulturi, pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnosti u kulturi na području Republike Hrvatske, udruge, jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave i ustanove koje obavljaju djelatnost umjetničkog obrazovanja.

Predloženi programi, napominje Ministarstvo, mogu se odnositi na sva područja kulture i umjetnosti: izvedbene i vizualne umjetnosti, književnost, kulturnu baštinu i film te programe međunarodne kulturne suradnje.

Posebna će se pozornost posvećivati interdisciplinarnim i multimedijalnim programima koji nastoje povezati čitanje s drugim područjima društvenog djelovanja, dodaje Ministarstvo kulture i medija.

Sredstva će se dodjeljivati za programe kojima je cilj poticanje čitanja i razvoj čitateljske publike.

Ministarstvo ističe kako e-prijavnica treba sadržavati detaljan opis programa s pregledom svih predviđenih aktivnosti, kalendar održavanja i provedbe aktivnosti, pregled predviđenih troškova, popis sudionika i suradnika s referencijama, opis metodologije provedbe programa, opis predviđenog učinka te opis kako će program utjecati na poticanje čitanja i razvoj čitateljske publike uz mogućnost nastavka provedbe programskih aktivnosti.

Sve u roku pristigle prijave s potpunom dokumentacijom razmotrit će posebno stručno povjerenstvo za odabir programa koji potiču razvoj čitateljske publike te uputiti prijedlog ministrici, koja će donijeti odluku o izboru programa.

S nositeljem programa sklopit će se ugovor kojim će se urediti prava i obveze korisnika sredstava i Ministarstva kulture i medija.

Prijave na temelju ovog poziva mogu se podnositi od 26. veljače do 26. ožujka.

Tagovi: javni poziv za predlaganje programa koji potiču čitanje, Godina čitanja
PROČITAJ I OVO
Preminula Slađana Milošević
IN MEMORIAM
Preminula Slađana Milošević
BEOGRAD - Avangardna umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je FoNetu njena prijateljica Biljana Petrović.
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
JASNA PORUKA
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
ZAGREB - Rebel Wilson napisala je autobiografsku knjigu “Rebel Rising” koja će biti objavljena 2. travnja i u kojoj opisuje svoje nekonvencionalno putovanje od odrastanja u Australiji do uspjeha u Hollywoodu.
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
ODUŠEVLJENJE
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
BEOGRAD - Brojne ljubitelje ex yu rocka i novog vala oduševila je audio snimka, koja je prije nekoliko dana objavljena na Instagram stranici Kontakt konferencije koja je minulog vikenda održana u Beogradu.
Preminuo Abdulah Sidran
IN MEMORIAM
Preminuo Abdulah Sidran
SARAJEVO - Legendarni bosanskohercegovački. pjesnik, prozaik i filmski scenarist Abdulah Sidran preminuo je u 80. godini, javlja Klix.ba.
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
IN MEMORIAM
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
PARIZ - Francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff preminuo je u petak u Sjedinjenim Državama u 98. godini, javlja francuska novinska agencija AFP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE