GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Objavljen uži izbor književne nagrade V.B.Z.-a za mlade

Objavljen uži izbor književne nagrade V.B.Z.-a za mlade
KNJIŽEVNOST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.02.2022 / 15:56
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Žiri književnog natječaja nakladnika V.B.Z. "Sve je lako kad si mlad?" za kratku priču za mlade do 18 godina, objavio je uži izbor od 15 naslova koji su se među 83 prijavljena istaknuli kvalitetom i maštovitošću.

Žiri djeluje u sastavu urednica Sandra Ukalović, prevoditeljica i stručna suradnica V.B.Z-a Nikolina Dadić, voditeljica društvenih mreža V.B.Z-a Vedrana Bibić, urednica dječjih knjiga Aleksandra Stella Škec i urednica Koraljka Penavin, kao predsjednica žirija.

Na natječaj, koji je bio otvoren do 31. siječnja, pristigle su 83 priče u kojima su mladi pisali o svojim željama i strahovima, temama koje ih zanimaju i zabavljaju, muče i vesele, ističu iz V.B.Z.-a.

Među njima, čak se njih 15 istaknulo kvalitetom i maštovitošću pa je žiri, umjesto 10, odabrao 15 priča koje su zaslužile ući u finale.

Finalisti i finalistkinje prvog književnog natječaja "Sve je lako kad si mlad?" su Ana Budimir (U iščekivanju boljih vremena), Anđela Zrnić (Sve je lako kad si mlad?), Ariana Marinović (Sve je lako kad si mlad), Fabijan Vođinac (Nježno klupko jednog djetinjstva…), Ines Aužina (Sve je lako kad si mlad), Ivano Horvatin (Život u hologramu), Ivica Lebeda (Izgubljeni zapis), Lara Vidušek, Krila Marina Gvozdenović (Zelena vrata), Maša Boban (Sve je lako kad si mlad), Matija Bruna Brčić (Sve je lako kad si mlad), Ramona Bilić (Kritika kršćanstva), Roko Juretić (Šoping groznica), Tara Pia Zekić (Muke po posljednjem tjednu 1. polugodišta školske godine 2021./2022.), i Tonija Zlatoper (Sramota).

Žiri će među njima izdvojiti tri najbolje priče, a koje su to bit će objavljeno u utorak, 22. veljače na svečanom proglašenju u V.B.Z-ovoj knjižari u Zagrebu.

Književni natječaj "Sve je lako kad si mlad?" namijenjen je mladima do 18 godina starosti a inspiriran je knjigom autorice Linn Skåber i ilustratorice Lise Aisato "Mladima", objavljene u V.B.Z.-ovoj biblioteci 'Na margini' pod pokroviteljstvom programa Kreativna Europa Europske unije.

Tagovi: književna nagrada V.B.Z.-a za mlade, Ivica Lebeda, Ariana Marinović,, Fabijan Vođinac, Sandra Ukalović, Nikolina Dadić
PROČITAJ I OVO
U Meštrovićevom paviljonu svečano otvoren 37. salon mladih
SALON
U Meštrovićevom paviljonu svečano otvoren 37. salon mladih
ZAGREB - Na ceremoniji održanoj ispred Meštrovićevog paviljona, u četvrtak je otvoren 37. salon mladih uz prigodne govore Ivane Andabake, ravnateljice HDLU-a, Tomislava Buntaka, predsjednika HDLU-a, Lovre Japundžića, kustosa centralne izložbe Salona Pao sat u bunar, Lore Rajčić i Ivane Završki, kustosica izložbe Situacija koja se otvara 22. svibnja.
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
EPILOG
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
NEW YORK - Žalbeni sud New Yorka poništio je u četvrtak presudu bivšem holivudskom producentu Harveyju Weinsteinu zbog spolnog zlostavljanja 2020., slučaja koji je doveo do pokreta #MeToo.
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE