GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Objavljena knjiga Što sam naučio na planini Milana Majerovića-Stilinovića

Objavljena knjiga Što sam naučio na planini Milana Majerovića-Stilinovića
KNJIGE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.07.2020 / 10:35
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Izdavač putopisne i pustolovne literature Libricon objavio je knjigu kratkih priča "Što sam naučio na planini" Milana Majerovića-Stilinovića, zbirku zapisa nadahnutih boravcima u prirodi što ih je taj novinar i televizijski voditelj objavljivao na istoimenu blogu na Facebooku.

Milan Majerović-Stilinović (1972.) kao diplomirani i slobodni novinar radio je na Hrvatskoj televiziji, u dnevnim listovima, na radijskim postajama, web portalima i internetskim televizijskim programima. U javnosti najviše prepoznatljiv kao televizijski reporter, urednik i voditelj, posljednjih godina radi kao samostalni savjetnik za komunikacije i odnose s javnošću.

Početkom 2019. godine pokrenuo je Facebook blog "Što sam naučio na planini" koji je postao osnova za njegovu prvu knjigu u kojoj donosi 50 kratkih "priča u hodu". Njegovi zapisi nadahnuti boravcima u prirodi, susretima s ljudima, živim bićima i fenomenima na koje nailazi tijekom planinarenja, imaju jaku autobiografsku crtu.

Podijeljene u pet poglavlja kojima se i metaforički prati forma uobičajenog planinarskog izleta (Polazak, Uspon, Vrh, Silazak, Povratak), priče su formom različite, često fluidne, ističe se u najavi. "Čitatelja vode na putovanje između dokumentarističkih crtica i poetičnih impresija, od tekstova koji se igraju riječima i njihovim značenjem, do osobnih dvojbi i spoznaja razumljivih svima koje privlače planine i hodanje bez čvrsto zadanog cilja", dodaje se.

Obogaćenu autorovim fotografijama u dizajnerskoj obradi Irene Mihalinec, knjigu je uredio pisac Roman Simić koji za nju kaže da je "osobita, endemska biljka – nezamjenjivo planinska".

"Jedinstvena zbirka priča, uspona i spustova, staza markiranih i zaraslih, malih i velikih čuda koja čekaju i na vas", napominje Simić.

Zanimljivost u vezi knjige je i način njezine promocije: Majerović primjerke knjige, umotane kao poklon, ostavlja uz različite planinarske staze u zemlji namjernicima koji dolaze iza njega. Taj je "šumski gerila marketing" već oduševio mnoge pratitelje Facebook bloga, a i nalaznike knjige koji se autoru po pronalasku knjige javljaju koristeći digitalni kod #šsnnp.

"Ustrajati i putovati, to su moje želje za ovu knjigu", poručuje sam autor:

"Volio bih da je pronađete, ili ona vas, na mjestu gdje je ne očekujete. Bit će mi drago potakne li vas na vlastiti iskorak u prirodu, ali i na kreativni izražaj osobna iskustva".

Knjiga je dostupna u svim većim knjižarama u zemlji, ili se može naručiti putem web-shopa izdavača www.libricon.hr.

Tagovi: Libricon, planinarenje, Što sam naučio na planini, Milan Majerović-Stilinović
PROČITAJ I OVO
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE