GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Objavljena tri naslova Minette Walters

Objavljena tri naslova Minette Walters
KNJIŽEVNOST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.05.2020 / 22:23
Autor: SEEbiz / H
LONDON - Nakladnik Mozaik knjiga objavio je tri naslova jedne od najpopularnijih i najprodavanijih britanskih autorica kriminalističkih romana Minette Walters, romane "Ledana", "Kiparica" i "Maska srama", mračne i napete krimiće iz pera "nove britanske Agatha Christie".

Minette Walters britanska je književnica koja od 1992. godine diktira trendove u svijetu kriminalističkih romana. Stranice njezinih knjiga ispunjene su mračnim, zastrašujućim i napetim radnjama, koje su poslužile kao udžbenici svim mlađim generacijama koje traže uzore u svijetu psiholoških romana.

U svojoj dugogodišnjoj karijeri Minette Walters objavila je 18 naslova koji su se prodali u više od 25 milijuna primjeraka diljem svijeta, a prevedeni su na 35 svjetskih jezika.

"Da se radi o izvrsnom stilu pisanja s neviđenim obratima potvrđuju i brojne nagrade koje je Minette Walters dobila za svaki objavljeni roman", ističu iz Mozaika knjiga.

Milijuni oduševljenih čitatelja osim u romanima, može uživati u brojnim televizijskim adaptacijama autoričinih naslova. Prema prvih pet romana snimljene su televizijske serije u produkciji britanskog BBC-ija, jedne od najuglednijih RTV kuća u svijetu.

U izdanju Mozaika knjiga objavljena su nova izdanja prva tri kriminalistička romana iz opusa ove spisateljice, "Ledana", "Kiparica" i "Maska srama" u kojima autorica na svojstven način progovara o društvenim problemima.

Romanom "Ledana" u kojem je ispisala prve retke svoga nesvakidašnjega autorskog rukopisa, ta je autorica navijestila jednu uzbudljivu i zanimljivu spisateljsku karijeru.

Oduševljeni čitatelji, baš kao i sve njezine kasnije naslove, prepoznali su "Ledanu" kao odličan krimić, a primijetilo je to i Udruženje pisaca kriminalističkih romana John Creasey koje je ovaj roman nagradilo godišnjom nagradom za najbolji kriminalistički prvijenac.

"Kiparica" je drugi roman Minette Walters, a riječ je o mračnom, napetom i neobičnom štivu za koji je autorica nagrađena prestižnom Nagradom Edgar Allan Poe za najbolji kriminalistički roman.

"Maska srama", još jedan veliki hit, također je nagrađen, i to uglednom britanskom nagradom Golden Dagger za najbolji kriminalistički roman.

"U vrtoglavo napetom psihološkom trileru, nova britanska Agatha Christie majstorski plete potresnu i jezovitu priču o nasilju u obitelji, o pohlepi i požudi", poručuju iz Mozaika knjiga.

Tagovi: Minette Walters, Mozaik knjiga, Agatha Christie
PROČITAJ I OVO
Preminula Slađana Milošević
IN MEMORIAM
Preminula Slađana Milošević
BEOGRAD - Avangardna umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je FoNetu njena prijateljica Biljana Petrović.
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
JASNA PORUKA
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
ZAGREB - Rebel Wilson napisala je autobiografsku knjigu “Rebel Rising” koja će biti objavljena 2. travnja i u kojoj opisuje svoje nekonvencionalno putovanje od odrastanja u Australiji do uspjeha u Hollywoodu.
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
ODUŠEVLJENJE
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
BEOGRAD - Brojne ljubitelje ex yu rocka i novog vala oduševila je audio snimka, koja je prije nekoliko dana objavljena na Instagram stranici Kontakt konferencije koja je minulog vikenda održana u Beogradu.
Preminuo Abdulah Sidran
IN MEMORIAM
Preminuo Abdulah Sidran
SARAJEVO - Legendarni bosanskohercegovački. pjesnik, prozaik i filmski scenarist Abdulah Sidran preminuo je u 80. godini, javlja Klix.ba.
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
IN MEMORIAM
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
PARIZ - Francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff preminuo je u petak u Sjedinjenim Državama u 98. godini, javlja francuska novinska agencija AFP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE