GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Objavljeni rezultati drugog kruga Javnog poziva za otkup knjiga

Objavljeni rezultati drugog kruga Javnog poziva za otkup knjiga
OTKUP
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.08.2020 / 12:41
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Ministarstvo kulture i medija objavilo je rezultate drugog kruga Javnog poziva za otkup knjiga za narodne knjižnice u 2020., u sklopu kojega je za otkup 194 naslova od 70 nakladnika za narodne knjižnice izdvojeno preko 3,2 milijuna kuna.

Javni poziv raspisan je 20. ožujka i ostaje otvoren do 9. studenoga 2020. godine, a prijave će se razmatrati kontinuirano.

Kako se ističe u priopćenju Ministarstva kulture, provedba drugog kruga otkupa knjiga za narodne knjižnice, kao i prvoga u još većoj mjeri, obilježena je epidemijom covida-19 koja je uzrokovala velike zastoje u redovnom radu i knjižnica i nakladnika, ali i knjižara i svih drugih dionika u lancu knjige i čitavom kulturnom i javnom životu.

Nastojanjem da održi redovan ritam otkupa knjiga za narodne knjižnice kao i ranijih godina Ministarstvo kulture i medija također pridonosi i pomaže ponajprije književno-nakladničkom sektoru, ali i održavanju kulturnog života u svim krajevima Hrvatske, ističu iz Ministarstva.

Kulturno vijeće za knjižnu, nakladničku i knjižarsku djelatnost i Stručno povjerenstvo za dječju knjigu razmotrili su 573 novopristigle prijave te od toga predložili ministrici za otkup 26.536 primjeraka 194 naslova 70 nakladnika u ukupnom iznosu od 3.227.927,60 kuna za narodne knjižnice u cijeloj Hrvatskoj.

Tagovi: Ministarstvo kulture i medija, otkup knjiga
PROČITAJ I OVO
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE