GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Obuljen Koržinek: Nema dokaza da su se u zagrebačkom HNK kršile mjere

Obuljen Koržinek: Nema dokaza da su se u zagrebačkom HNK kršile mjere
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.01.2021 / 13:58
Autor: SEEbiz / H

ZAGREB - Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek poručila je u utorak sa saborskog aktualnog prijepodneva kako nema nikakvih dokaza da su se u zagrebačkom Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) kršile epidemiološke mjere zaštite od zaraze koronavirusom.

„Nikakvog dokaza nema da su se kršile mjere, upravo suprotno, tri inspekcije koje su bile u HNK to su utvrdile“, odgovorila je ministrica Zlatku Hasanbegoviću koji je izjavio kako je višegodišnja agonija HNK, u kojoj glavnu ulogu ima „ministričina miljenica“, intendantica Dubravka Vrgoč kulminirala neprovođenjem epidemioloških mjera.

Po tvrdnjama sindikalnih predstavnika Vrgoč je prekršila važeće propise te izbjegla zaštiti svoje djelatnike, rekao je zastupnik, navodeći da su sindikalni povjerenici zatražili njenu smjenu i zbog suptilnog zastrašivanja zaposlenika. Kada ćete, sukladno zakonu i statutu, Vladi uputiti zahtjev za njeno razrješenje s mjesta intendantice HNK u Zagrebu, upitao je.

Ministrica mu odgovara da je u zadnja dva mjeseca prikupila sve dostupne podatke, no budući da je podignuta kaznena prijava prepustit će DORH-u da procijeni je li bilo kršenja zakona ili ne.

Razgovarala sam s upravom kazališta, predstavnicima sindikata, umjetnicima koji imaju potpuno drugačije mišljenje, nema nikakvog dokaza da su se kršile mjere, upravo suprotno, kaže Obuljen Koržinek i navodi kako je jučer u razgovoru s predstavnicima radničkog vijeća upozorila da je jedan broj umjetnika, mimo odluke uprave, nastupao izvan kazališta.

Navela je i rezultate HNK u prošloj godini: više od 6 milijuna prihoda, preko 400 izvedbi, brojne koprodukcije… Sve dok publika dolazi u kazalište, dok su umjetnici zadovoljni, neće se steći uvjeti da preispitujem je li netko uspješno ili neuspješno radi, nikad to neću raditi na temelju paušalnih procjena, kazala je.

Tagovi: Nina Obuljen Koržinek, Hrvatsko narodno kazalište, Dubravka Vrgoč, Ante Topić
PROČITAJ I OVO
Leteći Gruzijci u Lisinskom će nastupati dva dana zaredom
BALET
Leteći Gruzijci u Lisinskom će nastupati dva dana zaredom
ZAGREB - Nacionalni balet iz Gruzije Sukhishvili već skoro 80 godina oduševljava svijet, a u Hrvatsku stiže u travnju.
Preminula Slađana Milošević
IN MEMORIAM
Preminula Slađana Milošević
BEOGRAD - Avangardna umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je FoNetu njena prijateljica Biljana Petrović.
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
JASNA PORUKA
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
ZAGREB - Rebel Wilson napisala je autobiografsku knjigu “Rebel Rising” koja će biti objavljena 2. travnja i u kojoj opisuje svoje nekonvencionalno putovanje od odrastanja u Australiji do uspjeha u Hollywoodu.
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
ODUŠEVLJENJE
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
BEOGRAD - Brojne ljubitelje ex yu rocka i novog vala oduševila je audio snimka, koja je prije nekoliko dana objavljena na Instagram stranici Kontakt konferencije koja je minulog vikenda održana u Beogradu.
Preminuo Abdulah Sidran
IN MEMORIAM
Preminuo Abdulah Sidran
SARAJEVO - Legendarni bosanskohercegovački. pjesnik, prozaik i filmski scenarist Abdulah Sidran preminuo je u 80. godini, javlja Klix.ba.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE