GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Od danas u prodaji vinili Šarla akrobate, Električnog orgazma i Paket aranžmana

Od danas u prodaji vinili Šarla akrobate, Električnog orgazma i Paket aranžmana
REIZDANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.01.2021 / 22:02
Autor: SEEbiz
ZAGREB - U godini 2021. kriju se brojevi 2 i 1, stoga je 22.1. najbolji datum za početak priče zvane proslava 40 godina novog vala.

Četiri desetljeća najvažnijeg glazbenog pokreta u povijesti regionalne glazbene scene slavi se uz četiri luksuzna vinilna reizdanja koja će mnoge podsjetiti na briljantne osamdesete, a novim generacijama dati na znanje kako je ovdje riječ o nečemu što nikada nije bilo niti neće biti dosegnuto, da ne kažemo nadmašeno. Prvi albumi Električnog orgazma i Haustora, prvi i jedini album Šarla akrobate, Bistriji ili tuplji čovek biva kad.., te kompilacija Paket aranžman najbolji su primjeri te briljantnosti, kreativnog procvata u tmurnim vremenima, ali razlog zašto o svemu tome i danas pričamo. Upravo su danas u službenu prodaju krenuli vinili Električnog orgazma, Šarla akrobate i Paket aranžmana, a od danas također možete prednaručiti vinil Haustora čiji je službeni izlazak planiran 23. veljače. 

Što se tiče ekskluzivnih sadržaja, sva vinilna reizdanja dolaze u bogato pakiranom gatefold sleeveu u kojem se osim vinila u različitim bojama nalaze i dodatni sadržaji, razgovori sa živućim članovima bendova, producentima, tonskim snimateljima, menadžerima, glazbenim kritičarima, novinarima i ostalim akterima tadašnje novovalne scene. Uz to stižu i raritetne fotografije, isječci iz časopisa te nikad prije objavljen dio arhive Jugotona/Croatia Recordsa vezan uz ova izdanja. Svi albumi dolaze s download karticom za preuzimanje mp3 verzije pjesama koje je remasterirao s originalnih magnetofonskih vrpci Goran Martinac u Croatia Records Studiju.

Kultni Paket aranžman, koji dolazi na crvenom vinilu, sadržavat će tekstove dugogodišnjeg urednika Jugotona, Siniše Škarice, autora originalnog omota albuma, Branka Gavrića, glazbenih kritičara Petra Popovića Pece i Momčila Rajina Mome, te razgovore sa Srđanom Gojkovićem Giletom (Električni orgazam), Zdenkom Kolarom (VIS Idoli) i Miroslavom Cvetkovićem Cveletom (Bajaga i Instruktori; tonski snimatelj Paket aranžmana). Naravno, tu su i fotografije Gorana Vejvode.

Legendarni prvi i jedini album glazbenog trojca Šarlo akrobata, Bistriji ili tuplji čovek biva kad, koji će biti u prodaji na bijelom vinilu, dolazi upakiran također s knjižicom koja se sastoji od fotografija i teksta Gorana Vejvode, zatim tekstova glazbenih kritičara Petra Lukovića, Aleksandra Žikića i Momčila Rajina te intervjua s Jurijem Tonijem, producentom albuma i Nenadom Krasavcem Keletom, menadžerom Šarla akrobate.

Prvi album Električnog orgazma, koji nosi naziv kao i sam bend, obilježen je postavom benda koja je nakon ovog albuma zasvirala tek za proslavu 35 godina rada u Beogradu 2015. godine. Samo za ovu prigodu donosimo razgovore sa svim članovima originalne postave, Srđanom Gojkovićem Giletom, Ljubomirom Jovanovićem Jovecom, Ljubomirom Đukićem Ljubom i Marinom Geraghty (rođ. Vulić), ali i tekstove producenta albuma Ivana Pike Stančića i glazbenog kritičara Petra Lukovića te sjajne fotografije Gorana Vejvode. Album će biti reizdan na žutom vinilu.

Jedan od najvažnijih zagrebačkih predstavnika novog vala, grupa Haustor, i prema mnogima njihov najbolji album, istoimeni Haustor, vraćaju se na vinil i to bijeli prozirni koji će biti popraćen također bogatim sadržajima. U knjižici izdanja naći će se razgovori s članovima prve postave benda, Srđanom Sacherom, Darkom Rundekom i Ozrenom Štiglićem, a bit će tu i popratni tekstovi producenta albuma, Huseina Hasanefendića Husa, tonskog snimatelja Hrvoja Hegedušića i tadašnjeg glavnog i odgovornog urednika Jugotona, Dubravka Majnarića. Na izdanju se nalaze i fotografije Sande Hržić i Andrije Zelmanovića.

Urednik svih reizdanja je Nikola Knežević, asistent projekta i logistička podrška bio je Frane Tomašić, a likovna oblikovanja uz restauraciju originalnih omota radio je vrsni grafički dizajner Darko Kujundžić. Supervizor reizdanja Paket aranžmana bio je Siniša Škarica. Uz reizdanja, CMC televizija u suradnji s Croatia Recordsom večeras u 19 sati i 15 minuta premijerno će prikazati dokumentarni film koji prati zbivanja oko ova četiri albuma, ali i općenito novog vala te 40 godina nakon ovog glazbenog pokreta.

Uz proslavu 40 godina novog vala pokrenuta je i kampanja izrade lyric videa za sve pjesme spomenutih albuma, a u produkciji CroRec Digitala. Svi lyric videi dostupni su na YouTube kanalima Croatia Recordsa i Jugoton Musica. Cijelu kampanju Croatia Recordsa povodom proslave 40 godina novog vala prati i novoobjavljeno box set izdanje Novi talas/val na šest CD-a sa 100 originalnih pjesama po izboru cijenjene radijske voditeljice Radija 202 Beograd i iznimne poznavateljice rock glazbe i novog vala, Olge Kepčije. Tijekom ove godine dizajnerski tim Bachrach&Krištofić, odnosno Sanja Bachrach Krištofić i Mario Krištofić, u suradnji s Croatia Recordsom realizirat će CD kompilaciju Heroine novog vala koja će obuhvatiti rad i veliki doprinos žena u novom valu, rock i popularnoj glazbi osamdesetih godina.

Sve novovalne vinile možete kupiti po cijeni od 149 kuna na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa i drugim specijaliziranim trgovinama u regiji ili putem webshopa.

Tagovi: novi val, novi talas, Darko Rundek, Goran Martinac, Milan Mladenović, Zdenko Kolar, Idoli, Olga Kepčija, Šarlo akrobata, Haustor, Paket aranžman, Električni orgazam, Radio 202, Peca Popović, Siniša Škarica, Srđan Gojković Gile
PROČITAJ I OVO
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE