GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Odabrani filmovi za filmski festival FUSE

Odabrani filmovi za filmski festival FUSE
FESTIVALI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.06.2020 / 13:01
Autor: SEEbiz
KARLOVAC - Konkurencija ovogodišnjeg filmskog festivala FUSE, koji je sa svibnja odgođen za listopad, donosi 19 filmova iz cijelog svijeta.

Za treće izdanje Festivala, koji će se održati od 2. do 4. listopada u Karlovcu, prijave su stizale iz niza zemalja, od Sjedinjenih Američkih Država, Indije, Meksika do Francuske, Brazila, Turske, Ruske Federacije, Irana, Bangladeša, Indonezije, Južne Koreje.

Za uži izbor u godini rekordnog broja prijava selektirana su 273 filma, a konkurenciju su odabrali knjižničar i filmofil Bogdan Bošnjak, student smjera snimanja na Akademiji dramske umjetnosti, karlovački filmaš Pavle Kocanjer te montažerka Iva Gavrilović.

Treće izdanje Festivala se održava pod pokroviteljstvom Hrvatskog audiovizualnog centra i Zajednice tehničke kulture Karlovac.

Organizator, Kinoklub Karlovac, najavljuje da će se uoči i tijekom same manifestacije prirediti bogat edukativni, izložbeni i zabavni program.

Među ostalim, održat će se izložba QR kodova „GIF for FUSE“, 20. lipnja na Maloj Sceni HD, koju organizira Platforma F12 te se izvodi u formatu samostalnog događanja u koprodukciji sa Udrugom za društveni razvoj KA-MATRIX.


FUSE (Film Under Severe Experiment) međunarodni je filmski festival eksperimentalnog i takozvanog hibridnog filma namijenjen mladim autorima u natjecateljskom programu od 18 do 29 godina s fokusom na studentski film.

Natjecatelji mogu osvojiti nagrade u pet kategorija; za najbolju režiju, montažu, snimanje, nagradu publike te Grand Prix.

Tagovi: FUSE film festival, Hrvatski audovizualni centar, Bogdan Bošnjak, Akademija dramske umjetnosti, Pavle Kocanjer, Iva Gavrilović.
PROČITAJ I OVO
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
EPILOG
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
NEW YORK - Žalbeni sud New Yorka poništio je u četvrtak presudu bivšem holivudskom producentu Harveyju Weinsteinu zbog spolnog zlostavljanja 2020., slučaja koji je doveo do pokreta #MeToo.
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE