GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Odabrani filmovi za filmski festival FUSE

Odabrani filmovi za filmski festival FUSE
FESTIVALI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.06.2020 / 13:01
Autor: SEEbiz
KARLOVAC - Konkurencija ovogodišnjeg filmskog festivala FUSE, koji je sa svibnja odgođen za listopad, donosi 19 filmova iz cijelog svijeta.

Za treće izdanje Festivala, koji će se održati od 2. do 4. listopada u Karlovcu, prijave su stizale iz niza zemalja, od Sjedinjenih Američkih Država, Indije, Meksika do Francuske, Brazila, Turske, Ruske Federacije, Irana, Bangladeša, Indonezije, Južne Koreje.

Za uži izbor u godini rekordnog broja prijava selektirana su 273 filma, a konkurenciju su odabrali knjižničar i filmofil Bogdan Bošnjak, student smjera snimanja na Akademiji dramske umjetnosti, karlovački filmaš Pavle Kocanjer te montažerka Iva Gavrilović.

Treće izdanje Festivala se održava pod pokroviteljstvom Hrvatskog audiovizualnog centra i Zajednice tehničke kulture Karlovac.

Organizator, Kinoklub Karlovac, najavljuje da će se uoči i tijekom same manifestacije prirediti bogat edukativni, izložbeni i zabavni program.

Među ostalim, održat će se izložba QR kodova „GIF for FUSE“, 20. lipnja na Maloj Sceni HD, koju organizira Platforma F12 te se izvodi u formatu samostalnog događanja u koprodukciji sa Udrugom za društveni razvoj KA-MATRIX.


FUSE (Film Under Severe Experiment) međunarodni je filmski festival eksperimentalnog i takozvanog hibridnog filma namijenjen mladim autorima u natjecateljskom programu od 18 do 29 godina s fokusom na studentski film.

Natjecatelji mogu osvojiti nagrade u pet kategorija; za najbolju režiju, montažu, snimanje, nagradu publike te Grand Prix.

Tagovi: FUSE film festival, Hrvatski audovizualni centar, Bogdan Bošnjak, Akademija dramske umjetnosti, Pavle Kocanjer, Iva Gavrilović.
PROČITAJ I OVO
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE