GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Osječko kino Urania prvo u Kino mreži dobilo laserski 4K projektor

Osječko kino Urania prvo u Kino mreži dobilo laserski 4K projektor
PROJEKTOR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.02.2021 / 18:39
Autor: SEEbiz / H
OSIJEK - Osječko kino Urania dobilo je novi laserski 4K projektor, prvi takav u Kino mreži, koji gledateljima omogućuje jasniju, detaljniju i realističniju sliku kod filmskih projekcija.

Moderni projektor zamijenit će dosadašnji, 2K digitalni projektor koji je imao dva ozbiljna kvara, objavljila je ovih dana Kino mreža na svojim stranicama.

Njegova nabava osigurana je u provedbi programa Resonance Cinema. Cultural Hub for Curious Minds vrijednog ukupno 150 tisuća eura sufinanciranog od strane Europske Unije.

Riječ je o projektu stvaranja kulturnih hubova koji uključuju četiri kino dvorane, uz osječko tu su još Cinema House u Sofiji (Bugarska), TISZApART Mozi u Szonoku (Mađarska) i Mestni kino u Ptuju (Slovenija).

Kako se napominje, 4K znači više piksela odjednom na platnu koji stvaraju slike koje su oštrije i sposobne prikazati više detalja nego standardni HD, a sadržaj se može gledati iz veće blizine.

Podsjeća se i da je Ministarstvo kulture investicijskom potporom od 200 tisuća kuna pomoglo kompletnu obnovu strujnih instalacija, obnovu kinokabine i vanjsku rasvjetu primjerenu tom "secesijskom biseru".


Nakon što su gradska kina nestala s kulturne mape Hrvatske, a kinoprikazivačku djelatnost su potpuno preuzele multipleks dvorane, neovisni hrvatski kinoprikazivači okupili su se oko u Kino mreži koja danas ima 46 članova i 67 kina u 55 gradova i mjesta diljem Hrvatske.

Svrha Mreže je, među ostalim, ujedinjenje, poticanje, unaprjeđenje i razvoj hrvatskih neovisnih kinoprikazivača te osiguranje raznolikosti i dostupnosti audiovizualnih djela na području Hrvatske.

Tagovi: kino Urania, laserski 4K projektor, Resonance Cinema. Cultural Hub for Curious Minds
PROČITAJ I OVO
Preminula Slađana Milošević
IN MEMORIAM
Preminula Slađana Milošević
BEOGRAD - Avangardna umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je FoNetu njena prijateljica Biljana Petrović.
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
JASNA PORUKA
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
ZAGREB - Rebel Wilson napisala je autobiografsku knjigu “Rebel Rising” koja će biti objavljena 2. travnja i u kojoj opisuje svoje nekonvencionalno putovanje od odrastanja u Australiji do uspjeha u Hollywoodu.
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
ODUŠEVLJENJE
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
BEOGRAD - Brojne ljubitelje ex yu rocka i novog vala oduševila je audio snimka, koja je prije nekoliko dana objavljena na Instagram stranici Kontakt konferencije koja je minulog vikenda održana u Beogradu.
Preminuo Abdulah Sidran
IN MEMORIAM
Preminuo Abdulah Sidran
SARAJEVO - Legendarni bosanskohercegovački. pjesnik, prozaik i filmski scenarist Abdulah Sidran preminuo je u 80. godini, javlja Klix.ba.
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
IN MEMORIAM
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
PARIZ - Francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff preminuo je u petak u Sjedinjenim Državama u 98. godini, javlja francuska novinska agencija AFP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE