GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Osobne stvari Amy Winehouse na dražbi u Beverly Hillsu

Osobne stvari Amy Winehouse na dražbi u Beverly Hillsu
DRAŽBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.11.2021 / 13:37
Autor: SEEbiz / H
LOS ANGELES - Gotovo 800 osobnih predmeta Amy Winehouse, a među njima je i kratka haljina koju je prerano umrla britanska pjevačica nosila na svom posljednjem nastupu, prodaju se na dražbi ovaj vikend na Beverly Hillsu.

Britanska pjevačica koja je umrla u dobi od 27 godina boreći se s teškom ovisnošću o alkoholu i drogama bila je izviždana na svom posljednjem koncertu u lipnju 2011. u Beogradu, na koji je došla u pijanom stanju.

Turneja je zbog toga bila otkazana i Amy Winehouse umrla je mjesec dana poslije.

Te večeri odjenula je mini zeleno-crnu haljinu s motivima cvijeća i bambusa, rad stilistice Naomi Parry.

Očekuje se da će taj odjevni predmet biti prodan po cijeni od 15.000 do 20.000 dolara na dražbi kuće Julien's Auctions u subotu i nedjelju.

Na prodaju je ponuđeno 800 zbirki, a riječ je o odjeći, modnim dodacima, glazbenim instrumentima, knjigama, nosačima zvuka.

Dražba bi mogla prikupiti dva milijuna dolara, a osobne stvari na prodaju su ponudili roditelji pjevačice Mitch i Janis Winehouse.

"Jako je teško organizirati dražbu s roditeljima preminulog djeteta", rekao je Martin Nolan, ravnatelj Julien's Auctions.

"Trebalo je puno vremena da prihvate zamisao o prodaji, no shvatili su da će predmeti pripasti fanovima njihove kćeri, muzejima i kolekcionarima diljem svijeta", objasnio je.

Roditelji žele da se novcem od prodaje osnuje Zaklada u spomen na njihovu kćer koja bi pomagala mladim ljudima da izađu iz kruga ovisnosti o opijatima.

Na prodaji je i ručna torbica u obliku srca, koju je kreirala modna kuća Moschino i koju je Amy Winehouse nosila na svečanoj dodjeli nagrada Brit Awards 2007. Torbica bi mogla dosegnuti svotu između 15.000 i 20.000 dolara.

Tagovi: Amy Winehouse, Beverly Hills, Naomi Parry
PROČITAJ I OVO
Taylor Swift nastavlja rušiti rekorde
REKORDI
Taylor Swift nastavlja rušiti rekorde
LOS ANGELES - Pop megazvijezda Taylor Swift nalazi se na prvom mjestu glazbene ljestvice sa svojim albumom "The Tortured Poets Department", objavio je Billboard, dodajući da je tijekom prvog tjedna od objavljivanja prodan 1,91 milijun primjeraka tradicionalnih albuma, među kojima 859 tisuća vinilnih ploča, što je rekordna prodaja u modernom dobu.
Uspon njemačkog filma na međunarodnoj sceni
USPJESI
Uspon njemačkog filma na međunarodnoj sceni
BERLIN - Njemački film sada je na dobrom putu, kažu glumica Alexandra Maria Lara i redatelj Florian Gallenberger.
Depardieu je priveden zbog seksualnog napada
PRIVOĐENJE
Depardieu je priveden zbog seksualnog napada
PARIZ - Francuski glumac Gerard Depardieu (75) uhićen je pod optužbom za seksualne napade koji su se dogodili 2014. na snimanju filma Le Magicien et les Siamois Jean-Pierrea Mockyja i 2021. na snimanju filma Volets verts Jeana Beckera.
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
U KINIMA U SVIBNJU
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
ZAGREB - Za mjesec svibanj hrvatski distributeri i kino-prikazivači pripremili su šesnaest premijernih filmova.
U Meštrovićevom paviljonu svečano otvoren 37. salon mladih
SALON
U Meštrovićevom paviljonu svečano otvoren 37. salon mladih
ZAGREB - Na ceremoniji održanoj ispred Meštrovićevog paviljona, u četvrtak je otvoren 37. salon mladih uz prigodne govore Ivane Andabake, ravnateljice HDLU-a, Tomislava Buntaka, predsjednika HDLU-a, Lovre Japundžića, kustosa centralne izložbe Salona Pao sat u bunar, Lore Rajčić i Ivane Završki, kustosica izložbe Situacija koja se otvara 22. svibnja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE