GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Otvoren 61. Međunarodni dječji festival u Šibeniku

Otvoren 61. Međunarodni dječji festival u Šibeniku
FESTIVALI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.06.2021 / 07:42
Autor: SEEbiz / H
ŠIBENIK - Djeca iz zbora Zdravo maleni i sve popularnija maskota dječaka Paška otvorili su u subotu navečer 61. Međunarodni dječji festival u Šibeniku na kojem će se do 3. srpnja održati osamdesetak kazališnih izvedbi, brojne radionice te niz događanja na ulicama i trgovima.

Prva predstava prikazana na MDF-u je španjolska 'Ono bitno' kazališta Valven Circo, a zatvorit će ga jedna talijanska pa su u gledalištu sjedili talijanski i španjolski veleposlanik čije su zemlje ovogodišnji partneri MDF-a.

Djecu Šibenika, ali i svu djecu svijeta pozdravio je sa smanjene 'pandemijske' pozornice šibenski gradonačelnik Željko Burić, koji je primijetio da su baš djeca bila najviše zakinuta u teškim vremenima jer dječju maštu i igru držati pod kontrolom zbog njihovog zdravlja nije lako.

"Međutim, djeca su pokazala i da mogu biti odrasla. MDF nije posustajao iako smo u gradu bili jako odgovorni. Imali smo jubilarni 60. lani, ove godine 61. MDF, i tek sad shvaćamo koliko nam je falio i koliko je važan ovaj dječji žamor", rekao je šibenski gradonačelnik.

Zahvalio je ljudima iz Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku na čelu s Jakovom Bilićem za koje je rekao da ni u jednom trenutku nisu posustali od ideje da održe MDF.

"Ni u jednom trenutku nisu rekli da nemaju dovoljno novaca i da imaju otežane uvjete za održavanje MDF-a. Održat ćemo ga i svi smo zbog toga ponosni. Festival je održavan i u ratu, a kamoli neće u ovoj koroni", rekao je Burić.

Umjesto predsjednika Republike Zorana Milanovića koji je u subotu popodne otkazao potvrđeni dolazak, okupljene je pozdravio njegov posebni savjetnik za kulturu Zdravko Zima.

"Veliki španjolski dramatičar iz 17. stoljeća, Pedro Calderón de la Barca, napisao je dramu 'Život je san', jedan od najvećih dramskih tekstova u povijesti europskog kazališta. Ako je život san, onda sanjajmo. Ako ne drugdje, onda barem u Šibeniku za vrijeme trajanja festivala", rekao je Zima.

Tagovi: Zdravko Zima, Međunarodni dječji festival u Šibeniku, kazalište Valven Circo
PROČITAJ I OVO
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
Stereosonic Music Festival u lipnju u Areni Zagreb
NAJAVE
Stereosonic Music Festival u lipnju u Areni Zagreb
ZAGREB - Zagreb sredinom lipnja postaje epicentar na karti najvećih svjetskih glazbenih dogadjanja. U periodu od 14. do 15. lipnja zagrebačka Arena će biti domaćin Stereosonica, velikog svjetskog festivala elektronske glazbe.
Sutra počinje 21. ZagrebDox
FESTIVALI
Sutra počinje 21. ZagrebDox
ZAGREB - Projekt kojeg je prije dva desetljeća pokrenula skupina dokumentarnih entuzijasta na čelu s Nenadom Puhovskim, a koji je do danas posjetilo 350 000 posjetitelja otvorit će film iz programa Happy Dox, Nasmijana Gruzija.
Preminuo Roberto Cavalli
IN MEMORIAM
Preminuo Roberto Cavalli
MILANO - Slavni talijanski modni dizajner Roberto Cavalli preminuo je danas u 83. godini.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE